- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ για κοροναϊό: Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό
Εκτός από την Κίνα, 25 άλλες χώρες έχουν επιβεβαιώσει στον ΠΟΥ 1.076 κρούσματα του ιού
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε, σχετικά με τον νέο κοροναϊό, ότι οι λοιμώξεις εκτός της Κίνας θα μπορούσαν να εξαπλωθούν.
Η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα είναι ενθαρρυντική, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιώντας όμως ότι οι λοιμώξεις εκτός της χώρας θα μπορούσαν να εξαπλωθούν. «Μας ενθαρρύνει αυτή η τάση, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη.
Μέχρι στιγμής, 25 άλλες χώρες έχουν επιβεβαιώσει στον ΠΟΥ 1.076 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και πέντε στο Ιράν, ανέφερε ο Γκεμπρεγεσούς.
Όπως είπε, ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μικρός συγκριτικά με τα περίπου 75.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά πρόσθεσε: «Αυτό ενδέχεται να μην παραμείνει το ίδιο για πολύ».
Ο δήμαρχος της Ντεγκού, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης στη Νότια Κορέα, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ύστερα από την αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 53, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίζονται σε εκκλησία στην οποία πήγε μια 61χρονη γυναίκα, γνωστή ως «Ασθενής 31», η οποία βρέθηκε θετική στον ιό.
Τα τελευταία κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τη Νότια Κορέα προέρχονται από «ορισμένες διακριτές ομάδες», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Όλιβερ Μόργκαν, ο διευθυντής του ΠΟΥ για τις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης για την υγεία και την αξιολόγηση κινδύνου.
«Οπότε, παρόλο που ο αριθμός φαίνεται αρκετά υψηλός, συνδέεται κυρίως με γνωστά υπάρχοντα κρούσματα», δήλωσε ο Μόργκαν.
Ο Γκεμπρεγεσούς, σημειώνοντας ότι οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν αναφέρει συνολικά 104 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 22 σήμερα, δήλωσε: «Με τα μέτρα που μπορούν να λάβουν, ανάλογα με τον κίνδυνο δημόσιας υγείας που έχουν, νομίζω ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι πράγματι διαχειρίσιμος».
Ένας εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα του Covid-19 στο Ιράν. Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως δύο ασθενείς υπέκυψαν από τον κινεζικό ιό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.