- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζεφ Μπέζος δημιουργεί «Ταμείο για τη Γη» - Πόσα βάζει
Στόχος η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Με 10 δισεκατομμύρια δολάρια ξεκινά το «Ταμείο για τη Γη» που δημιουργεί ο Τζεφ Μπέζος - Στόχος να μπει «φρένο» στην κλιματική αλλαγή.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «Ταμείου για τη Γη» ώστε να συμβάλει στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Στον λογαριασμό του στο Instagram ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως... προικίζει προσωπικά αυτό το ταμείο με 10 δισεκατομμύρια δολάρια «για αρχή». Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 7,7% της προσωπικής περιουσίας του, η οποία υπολογίζεται από το Forbes σε 130 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, αγωνιστές, μη κυβερνητικές οργανώσεις -δηλαδή κάθε προσπάθεια που έχει πραγματικά τη δυνατότητα να βοηθήσει στη διαφύλαξη και την προστασία του φυσικού κόσμου» εξήγησε ο επικεφαλής της Amazon. Και διευκρίνισε πως οι πρώτες επιδοτήσεις θα χορηγηθούν το καλοκαίρι. «Μπορούμε να σώσουμε τη Γη» υπογράμμισε σε αυτό το μήνυμα που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του πλανήτη, ενώ ζήτησε να αναληφθεί «συλλογική δράση από τις μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις, τα κράτη, τους παγκόσμιους οργανισμούς και τα άτομα μεμονωμένα». Και ξεκαθάρισε: «Θέλω να εργαστώ μαζί με άλλους για να αυξήσουμε τα γνωστά μέσα και επίσης να αναζητήσουμε νέους τρόπους αγώνα κατά των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Γη είναι το μοναδικό πράγμα που έχουμε όλοι κοινό. Ας την προστατεύσουμε μαζί».
Οι εξαγγελίες που έμειναν στα χαρτιά
Η δημόσια τοποθέτηση έρχεται 20 ημέρες αφότου 300 εργαζόμενοι της Amazon υπέγραψαν επικρίσεις εναντίον του ομίλου τους, ιδιαίτερα όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική του. Η ομάδα «Εργαζόμενοι της Amazon για Κλιματική Δικαιοσύνη» (Amazon Employees for Climate Justice, AECJ) πιέζει την επιχείρηση να προχωρήσει περισσότερο στο σχέδιό της υπέρ του περιβάλλοντος που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Τζέφ Μπέζος είχε τότε υποσχεθεί πως η Amazon θα επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα το 2040, 10 χρόνια νωρίτερα από τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού.
Πώς οι business της Amazon επιβαρύνουν το περιβάλλον
Η Amazon, η οποία οικοδόμησε την επιτυχία της πάνω σε ένα τεράστιο επιμελητειακό δίκτυο οδικών μεταφορών για να εξασφαλίζει την όλο και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων της, είναι ένας μεγάλος παραγωγός αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, των κύριων υπεύθυνων για την κλιματική αλλαγή. Οι διακομιστές της Amazon είναι επίσης πολύ ενεργοβόροι. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα Climate Watch, οι 44,4 εκατομμύρια τόνοι ισοδυνάμου CO2 που παράγονται κάθε χρόνο από την Amazon αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 10% των συνολικών ετήσιων εκπομπών της Γαλλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.