- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα είπαν στο τηλέφωνο Τραμπ-Ερντογάν
Τι συζήτησαν για Συρία και Λιβύη - Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Τηλεφωνική επικοινωνία Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του είχε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος πρόεδρος συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση σε Συρία και Λιβύη. Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκε και το ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Η δήλωσή του έγινε λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ δόθηκε έμφαση στην κλιμάκωση της βίας στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπου κυβερνητικές δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ χτυπούν παρατηρητήρια της Τουρκίας, με αποτέλεσμα 13 Τούρκοι στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους.
Τραμπ-Ερντογάν: Άμεση κατάπαυση του πυρός
Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, Ερντογάν και Τραμπ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την άμεση παύση των εχθροπραξιών στην πολύπαθη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με την Άγκυρα, συμφώνησαν πως οι επιθέσεις από δυνάμεις του Άσαντ κατά των τουρκικών στρατευμάτων είναι «απαράδεκτες».
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, Ερντογάν και Τραμπ υπογράμμισαν τη σημασία της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη.
Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του συμφώνησαν στην επανάληψη του διαλόγου, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Άγκυρας-Ουάσιγκτον και την επίτευξη του στόχου των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο διμερές εμπόριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.