Κοσμος

Αυτός ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Φώτη Ντούλο

Ο ίδιος της ζήτησε συγγνώμη που την απογοήτευσε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fotis-dulos.jpg
Φώτης Ντούλος © facebook.com/fotis.dulos

Η Άννα Κάρι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Φώτη Ντούλο πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος της ζήτησε συγγνώμη στο σημείωμα αυτοκτονίας του.

Όλα ξεκίνησαν στις 24 Μαΐου του 2019. Η Τζένιφερ Ντούλος, εν διαστάσει σύζυγος του επιτυχημένου Έλληνα ομογενή κατασκευαστή κι επιχειρηματία Φώτη Ντούλου, πήγε τα πέντε παιδιά τους στο σχολείο στο Κονέκτικατ και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Η αστυνομία έπειτα από έρευνες κατέληξε τον Ιούνιο του ίδιου έτους, στο συμπέρασμα πως είναι νεκρή και κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της θεωρήθηκε ο 52χρονος σύζυγός της και η πρώην σύντροφός του Μισέλ Τροκόνις. Ο 52χρονος θεωρήθηκε πως είχε διπλό κίνητρο: την ελευθερία του και τη μεγάλη περιουσία της Τζένιφερ.

Οι δύο τους παντρεύτηκαν το 2004, ενώ εκείνη κατέθεσε αγωγή διαζυγίου το 2017, οπότε και ο Ντούλος διατηρούσε σχέση με την Τροκόνις. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρακτικά της πρώτης δίκης, Τροκόνις και Ντούλος, όταν εξαφανίστηκε η Κάρι είχαν ήδη χωρίσει.

Από την πρώτη στιγμή, ο Φώτης Ντούλος διακήρυττε την αθωότητά του, αλλά το δικαστήριο του όρισε μέχρι τη δικάσιμο εγγύηση ύψους 6 εκατ. δολαρίων, αν ήθελε μέχρι τότε να περάσει εκείνο το διάστημα στο σπίτι του. Τα χρήματα ακόμα και για το δικό του βεληνεκές ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούν. Ο Ντούλος κατάφερε να τα συμπληρώσει χάρη στη συνεισφορά της στενής του συνεργάτιδας και οικονομικής συμβούλου του Άννας Κάρι.

Μετά την εξαφάνιση της Τζένιφερ και την απαγγελία κατηγοριών στον Ντούλο, Άννα και Φώτης ήρθαν πολύ κοντά. Καθημερινά πήγαιναν για τζόκινγκ και η 42χρονη Κάρι τον βοηθούσε να ξεχάσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

13592223_1143614229011374_3246171756586387913_n.jpg
Άννα Κάρι © facebook.com/annakcurry

Στις 28 Ιανουαρίου, ο 52χρονος έπρεπε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι οι δικαστές θα διέτασσαν την εκ νέου προφυλάκισή του. Αντί να παρουσιαστεί όμως στο δικαστήριο, εκείνος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο γκαράζ του σπιτιού του στο Κονέκτικατ, βάζοντας μπροστά το αυτοκίνητό του και εισπνέοντας από την εξάτμιση με τη βοήθεια ενός λάστιχου μονοξείδιο του άνθρακα. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι να τον αναζητήσουν, επειδή δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο ως όφειλε, τον βρήκαν αναίσθητο και με εξαιρετικά αδύναμο σφυγμό. Αν και προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, τελικά από το πλησιέστερο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε διατάχθηκε η μεταφορά του σε κλινική του Μπρονξ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί αποφάνθηκαν πως ο εγκεφαλικά νεκρός Ντούλος δεν υπήρχε περίπτωση να επανέλθει, η οικογένεια έδωσε εντολή να τραβηχτούν τα καλώδια και να δωρίσει τα όργανα του 52χρονου, αλλά και να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα, για να «καθαρίσει» το όνομά του.

Στο σημείωμα αυτοκτονίας που εντοπίστηκε και δημοσιεύεται σήμερα, ο Ντούλος ζητεί συγγνώμη από τη σύντροφό του Άννα επειδή την απογοήτευσε και επαναλάμβανε την αθωότητά του, όπως και της Μισέλ Τροκόνις. «Πάνω από όλα, Άννα Κάρι, σου ζητώ συγγνώμη που σε απογοήτευσα και δεν μπόρεσα να συνεχίσω τον αγώνα (σ.σ. να αποδείξω την αθωότητά μου)» αναφέρει χαρακτηριστικά.

from-fotis.png

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η Κάρι ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Ντούλο, καθώς τον τελευταίο καιρό, έμεναν στο ίδιο σπίτι. Η Κάρι φαίνεται πως έφυγε από το σπίτι στις 10.30 το πρωί για διαδικαστικά θέματα σχετικά με τη δίκη και όταν επέστρεψε το απόγευμα βρήκε τους αστυνομικούς να κάνουν ανάνηψη στον 52χρονο και σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ήταν μπροστά μαζί με όλη την οικογένεια, όταν οι γιατροί στο Μπρονκ τράβηξαν τα καλώδια.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι ο δικηγόρος του Ντούλου Νορμ Πάτις συνεχίζει να αναφέρεται στην 42χρονη Άννα Κάρι ως «την καλύτερη φίλη» του Ντούλου και όχι ως σύντροφο.

15578540_1288925704480225_4433283900436475657_n.jpg
Άννα Κάρι © facebook.com/annakcurry

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ