- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Άγκυρα: Δεν θα στείλουμε δυνάμεις στη Λιβύη αν τηρηθεί η εκεχειρία
Δηλώσεις του Μεβλουτ Τσαβούσογλου
Η Άγκυρα δεν θα στείλει άλλους στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη εφόσον τηρείται η εκεχειρία, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου.
Η Τουρκία δεν σκοπεύει να στείλει και άλλους στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη εφόσον τηρείται η εκεχειρία στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα παραμείνει δεσμευμένη στις διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της κρίσης.
«Συμφωνήσαμε όλοι ότι για όσο διάστημα τηρείται η εκεχειρία, η κατάπαυση του πυρός, κανείς δεν θα στείλει επιπλέον συμβούλους ούτε στρατεύματα ούτε μισθοφόρους (…) όλοι δεσμεύθηκαν σε αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι τουρκικά στρατεύματα ήδη κατευθύνονται προς τη Λιβύη για να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έπειτα από αίτημά της. Ωστόσο τη Δευτέρα δήλωσε ότι μόνο στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη Λιβύη.
Εξάλλου η επόμενη διεθνής διάσκεψη για την κρίση στη Λιβύη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό.
«Πιστεύω την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Όμως πρέπει να επιβεβαιώσουν αυτή την ημερομηνία οι Γερμανοί, ο (Γερμανός υπουργός Εξωτερικών) Χάικο Μάας. Πιστεύω ότι υπάρχει συντονισμός για το θέμα με τους άλλους υπουργούς που θέλουν να συμμετάσχουν. Έχουμε ήδη στηρίξει την ιδέα μιας νέας διάσκεψης», εξήγησε ο Τσαβούσογλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.