- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο εδώλιο ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό (video)
Έχω προκαλέσει «πολύ πόνο», είπε, αλλά ήταν… συναινετικός
Αρχίζει στη Νέα Υόρκη η δίκη του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν. Μια δίκη - ορόσημο για το κίνημα #MeToo.
Αρχίζει στο Μανχάταν η δίκη του άλλοτε πανίσχυρου παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλικής επιθέσεις. Μια πολύκροτη δίκη, ορόσημο για το κίνημα #MeToo που ενδέχεται να στείλει τον Αμερικανό ισόβια στη φυλακή. Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν προσήλθε στο δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης με «π» και παραδέχθηκε ότι έχει «προκαλέσει πολύ πόνο» σε γυναίκες, αλλά εμμένει πως όλες του οι σχέσεις ήταν συναινετικές.
Ο 67χρονος έχει κατηγορηθεί για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά από περισσότερες από 80 γυναίκες, αλλά αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και επιθέσεις μόνο σε σχέση με δύο.
Μέσα στη δικαστική αίθουσα, οι δικηγόροι του και οι κατήγοροί του πέρασαν το πρωινό εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις για διαδικαστικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η δημοσιότητα γύρω από τη δίκη ενδέχεται να επηρεάσει τη σκέψη των ενόρκων. Ο δικαστής αρνήθηκε μια πρόταση για απομόνωση των ενόρκων καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.
Εκτός του δικαστικού μεγάρου πλήθος γυναικών πραγματοποίησε διαμαρτυρία και ανάμεσά τους ήταν δύο από τις ηθοποιούς που πρώτες τον κατηγόρησαν δημοσίως, οι Ροζάνα Αρκέτ και η Ρόουζ ΜακΓκάουαν.
«Ηταν δειλός. Δεν θέλησε να μας δει στα μάτια», δήλωσε η Σάρα Αν Μας, ηθοποιός και συγγραφέας που είπε ότι ο Γουάινστιν την παρενόχλησε σεξουαλικά μία φορά κατά τη διάρκεια συνέντευξης για δουλειά. «Αυτή η δίκη είναι μια πολιτιστική διευθέτηση ανεξάρτητα από το νομικό της αποτέλεσμα», είπε.
Στο μεταξύ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στον Γουάινστιν για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δύο γυναικών το 2013 από τις εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες.
Ως εκ τούτου ο Αμερικανός θα βρεθεί στο εδώλιο δικαστικής αίθουσας και στο Λος Άντζελες, όπου αν κριθεί ένοχος ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 28 έτη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.