- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οργή Πομπέο για το Ιράκ - Ποιους χαρακτηρίζει τραμπούκους
Τεταμένη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί
«Τραμπούκοι» τα μέλη της Κατάεμπ Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καταφέρθηκε το Σάββατο με έντονο τρόπο εναντίον μιας οργάνωσης που ανήκει στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ), διότι προέτρεψε τις ιρακινές δυνάμεις να πάψουν να προστατεύουν τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ.
Ο Πομπέο χαρακτήρισε μέσω Twitter «τραμπούκους» τα μέλη της Κατάεμπ Χεζμπολάχ («Ταξιαρχίες του Κόμματος του Θεού»), μιας από τις πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις εντός των ΔΛΚ, συμμαχίας φιλοϊρανών μαχητών που πλέον έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ.
Μετά τον θάνατο στο αμερικανικό πλήγμα που έγινε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή του ισχυρού ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί και του κορυφαίου στελέχους της Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, η Κατάεμπ Χεζμπολάχ ορκίστηκε εκδίκηση και απαίτησε οι ιρακινές δυνάμεις να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από τις εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκονται ανεπτυγμένες αμερικανικές δυνάμεις σήμερα Κυριακή στις 17.00, τοπική ώρα (16.00, ώρα Ελλάδας).
«Τραμπούκοι της Κατάεμπ Χεζμπολάχ, που τους έχει στο χέρι το Ιράν, λένε στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να εγκαταλείψουν το καθήκον τους να προστατεύουν» την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη «και άλλες εγκαταστάσεις όπου εργάζονται Αμερικανοί πλάι-πλάι με θαρραλέους Ιρακινούς», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Πομπέο.
«Το γεγονός ότι το ιρανικό καθεστώς υπαγορεύει στην ιρακινή κυβέρνηση τι να κάνει, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των Ιρακινών πατριωτών», συνέχισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, εκτιμώντας ότι «ο ιρακινός λαός θέλει να απελευθερωθεί από τον ιρανικό ζυγό».
Δεκάδες χιλιάδες Ιρακινοί, ανάμεσά τους ο ιρακινός πρωθυπουργός Άντελ Άμπντελ Μάχντι και άλλοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, συμμετείχαν το Σάββατο στις εκδηλώσεις στη Βαγδάτη για να τιμηθεί η μνήμη του υποστράτηγου Σουλεϊμανί και των Ιρακινών που σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι αρχές είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν τη λειτουργία των VPN και να διατηρήσουν τον έλεγχο του ποιος μπορεί να συνδεθεί
Η Ρωσία εξακολουθεί να βομβαρδίζει ενεργειακές υποδομές
Ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Φαρμακευτικής Χορήγησης στο University College London
Κατηγορηματικός ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας ενοικίασης
Αμφότεροι πρώην πρωθυπουργοί του Μακρόν
Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συμμάχους τους στον Κόλπο από πιθανά αντίποινα
Δεν είναι η πρώτη φορά που επικρίνει τον πρόεδρο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο τηλεοπτικό ριάλιτι «The Apprentice»
Η ανησυχία για την απρόβλεπτη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να εντείνεται
Αποτέλεσμα ορογενέσεων, ρηγμάτων και ηφαιστειακής δραστηριότητας σε βάθος 4 δισ. ετών
Η λεγόμενη «εργατική τάξη», ο εκλογικός πυρήνας του τραμπισμού, σήκωσε κεφάλι. Οργανώθηκε, συντονίστηκε και άρχισε να αντιπαρατάσσεται στους δρόμους κατά των ταγμάτων εφόδου
2ος διαδηλωτής έχασε τη ζωή του από σφαίρες πράκτορα της ICE. Το γεγονός ξεσήκωσε τους κατοίκους της Μινεάπολης και άσκησε τεράστια πίεση στον Τραμπ
Ο νεαρός που ενεπλάκη στο σφοδρό τροχαίο επικοινωνούσε από την πρώτη στιγμή - «Θρηνώ τους φίλους μου»
Eίχε κερδίσει 2,4 εκατ. λίρες το 2010
Yποστηρίζει ότι πολυετής έκθεσή της σε υποθέσεις κακοποίησης παιδιών της προκάλεσε σοβαρή ψυχική βλάβη
Έρευνες σε Φρανκφούρτη και Βερολίνο για καθυστερημένη αναφορά ύποπτης δραστηριότητας πρώην πελάτη της τράπεζας
Θρήνος και ερωτηματικά για τα «αετόπουλα» που σκοτώθηκαν στο σφοδρό τροχαίο
Γνωστή για την αγάπη της σε luxury αντικείμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.