- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αφγανιστάν: Απήχθησαν από τους Ταλιμπάν 27 μέλη κινήματος ειρήνης
Έχουν κατηγορήσει το κίνημα αυτό ότι χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση
Ο Μασούντ Μπαχταουάρ, αντικυβερνήτης της επαρχίας Φαρά, δήλωσε ότι οι ακτιβιστές κινούνταν με έξι αυτοκίνητα από την επαρχία Χεράτ προς τη γειτονική Φαρά όταν τους σταμάτησαν οι Ταλιμπάν.
Μαχητές των Ταλιμπάν απήγαγαν 27 μέλη κινήματος ειρήνης καθώς κινούνταν σε αυτοκίνητο στην επαρχία Φαρά του δυτικού Αφγανιστάν, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και ακτιβιστές χθες Τετάρτη.
Ο Μασούντ Μπαχταουάρ, αντικυβερνήτης της επαρχίας Φαρά, δήλωσε ότι οι ακτιβιστές κινούνταν με έξι αυτοκίνητα από την επαρχία Χεράτ προς τη γειτονική Φαρά όταν τους σταμάτησαν οι Ταλιμπάν και τους οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία.
Ο Μπισμιλά Ουαταντούστ, μέλος της οργάνωσης στην οποία ανήκουν οι απαχθέντες, εξήγησε ότι σχεδίαζαν να πάνε σε διάφορες περιοχές της Φαρά για να απευθύνουν έκκληση να υπάρξει ειρήνη και να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στο Αφγανιστάν.
Η οργάνωση Λαϊκό Κίνημα Ειρήνης δημιουργήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολύνεκρες επιθέσεις, μετά την ανατίναξη αυτοκινήτου-βόμβας σε στάδιο στη νότια επαρχία Χελμάντ πέρυσι, όταν σκοτώθηκαν 17 άμαχοι και τραυματίστηκαν άλλοι 50.
Οι Ταλιμπάν, που μάχονται εναντίον της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης στην Καμπούλ, ελέγχουν σήμερα περισσότερα εδάφη από οποτεδήποτε άλλοτε μετά την ανατροπή του καθεστώτος τους από δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το 2001. Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης για να σχολιάσει την είδηση της απαγωγής.
Από πέρυσι, οι ακτιβιστές έχουν επισκεφθεί διάφορες περιοχές του Αφγανιστάν, συχνά περνώντας από εδάφη υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, προκειμένου να απευθύνουν έκκληση να υπάρξει κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους ισλαμιστές αντάρτες και τις δυνάμεις της κυβέρνησης.
Οι Ταλιμπάν έχουν κατηγορήσει το κίνημα αυτό ότι χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση. Το Λαϊκό Κίνημα Ειρήνης το αρνείται.
Δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί άμαχοι, στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας και τουλάχιστον 2.400 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, που συνεχίζεται από το 2001.
Η Ουάσινγκτον εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης με τους Ταλιμπάν, που θα της επιτρέψει να αποσύρει χιλιάδες στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια από μέρους των ισλαμιστών ανταρτών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.