- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σόιμπλε για κλιματική αλλαγή: Να αλλάξουμε συνήθειες
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σύμφωνα με τον πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου
Να μειώσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή καλεί τους Γερμανούς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής καλεί τους Γερμανούς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο πλαίσιο συνέντευξής του ο πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, μειώνοντας τις διακοπές τους και καταβάλλοντας πραγματικό τίμημα προκειμένου να αντιμετωπίσουν -όπως είπε- την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.
«Πρέπει να αλλάξουμε τις ζωές μας» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung. «Είναι σίγουρα μεγάλη ευχαρίστηση να πετάει κανείς έως τις Μαλβίδες ή να επισκέπτεται τη Βενετία. Όμως, στο μέλλον, θα πρέπει να ικανοποιούμε αυτήν την ευχαρίστηση με φειδώ» τόνισε χαρακτηριστικά.
Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της γερμανικής κυβέρνησης μετά το 2017 λόγω μιας σειράς από εξαιρετικά θερμά καλοκαίρια αλλά και τις κινητοποιήσεις «Fridays for Future» που ενέπνευσε η Σουηδή μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Μάλιστα, φέτος η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο περιλαμβάνει δραστικές μειώσεις στις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου τις επόμενες δεκαετίες, όπως και επενδύσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές, την ενεργειακή στέγαση και τα ηλεκτρικά οχήματα.
«Μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή σε μια ζωή με πλήρη επίγνωση προς το κλίμα» υπογράμμισε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι οι Γερμανοί έχουν πετύχει σε πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία. «Θα ήταν λάθος να παρουσιάζουμε το πακέτο για το κλίμα ως μια πράξη γενναιοδωρίας: Η προστασία του κλίματος δεν είναι δωρεάν» τόνισε και εξήγησε ότι η θέρμανση και τα καύσιμα θα είναι ακριβότερα, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι θα υπάρχουν χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού και φθηνότερα εισιτήρια για το τρένο, προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος των αυξήσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.