Μεξικό: Τουλάχιστον 175 ανήλικοι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερωμένους
Έκθεση – κόλαφος δόθηκε στη δημοσιότητα
Τουλάχιστον 175 ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από μέλη της Λεγεώνας του Χριστού από το 1941 ως το 2019, κυρίως από τον ιδρυτή του καθολικού τάγματος, τον Μεξικανό Μαρσιάλ Μασιέλ, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Τις κακοποιήσεις διέπραξαν 33 ιερωμένοι (ιερείς ή διάκοι), ενώ ο ίδιος ο Μασιέλ κακοποίησε 60 ανήλικους, αναφέρει η εσωτερική έρευνα που αφορά την περίοδο από την ίδρυση της Λεγεώνας του Χριστού το 1941 και φτάνει ως τις 16 Δεκεμβρίου 2019 και συντάχθηκε από επιτροπή που συστάθηκε τον Ιούνιο από τον υπεύθυνο του τάγματος Εντουάρντο Ρόμπλες-Γκιλ.
Η δημοσίευση της έρευνας γίνεται αφού την Τρίτη ο πάπας Φραγκίσκος, που έχει αναγάγει την καταπολέμηση των σεξουαλικών κακοποιήσεων στην καθολική εκκλησία σε προτεραιότητά του, κατήργησε το απόρρητο που κάλυπτε τις υποθέσεις παιδεραστίας μεταξύ των ιερωμένων.
«Στη μεγάλη τους πλειονότητα τα θύματα ήταν έφηβοι ηλικίας 11 με 16 ετών», αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο ceroabusos.org.
Το θρησκευτικό τάγμα που ιδρύθηκε από τον Μασιέλ (1920-2008) αναφέρει ότι προχωρά σε μια διαδικασία «επανόρθωσης και συμφιλίωσης» με 45 θύματα, αναγνωρίζοντας ότι αυτή πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα.
Η εσωτερική έκθεση αναφέρει ότι 18 από τους 33 ιερωμένους που διέπραξαν τις κακοποιήσεις εξακολουθούν να είναι ενεργοί, όμως διευκρινίζει ότι τα καθήκοντά τους δεν είναι δημόσια και δεν έρχονται σε επαφή με ανήλικους.
Από αυτούς τους 33 ιερωμένους, οι 14 ήταν οι ίδιοι θύματα μελών της Λεγεώνας του Χριστού, κάτι που αποκαλύπτει την ύπαρξη «μιας αλυσίδας κακοποιήσεων» όπου «το θύμα ενός Λεγεωνάριου με τον καιρό γίνεται το ίδιο θύτης».
«Πιθανόν να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από αυτές που καταγράφει η έκθεση και για τον λόγο αυτό τα στοιχεία θα πρέπει να επικαιροποιούνται τακτικά», σημειώνεται.
Η Λεγεώνα του Χριστού, που διαθέτει πολλά εκπαιδευτικά κέντρα σε διάφορες χώρες, έχει πάρει αποστάσεις από τον ιδρυτή της ο οποίος κάποτε ήταν προστατευόμενος του Βατικανού προτού χάσει την αξιοπιστία του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.