- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κινέζος χοιροτρόφος που «έφαγε» τον Τζεφ Μπέζος
Ξεκίνησε από 22 γουρούνια και έφτασε να βγάζει δισεκατομμύρια
Κινέζος χοιροτρόφος «έφαγε» ακόμη και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon στον κατάλογο με τις ταχύτερα αυξηθείσες περιουσίες μέσα στο 2019.
Το εντυπωσιακό στοιχείο στον κατάλογο Bloomberg Billionaires Index με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δεν είναι πως περιέχει, όπως είναι φυσικό, όλους τους μεγιστάνες των εταιρειών τεχνολογίας αιχμής και μόδας. Το πιο ενδιαφέρον του στοιχείο είναι πως η περιουσία ενός κατατασσόμενου που αυξήθηκε περισσότερο εντός του 2019 δεν είναι του Τζεφ Μπέζος της Amazon, όπως θα περίμενε κάποιος, αλλά ενός Κινέζου χοιροτρόφου.
Η καθαρή περιουσία του Τσιν Γινγκλίν, προέδρου της κινεζικής χοιροτροφικής επιχείρησης Muyuan Foodstuff Co., ανήλθε σε αστρονομικά επίπεδα μέσα στο 2019, σημειώνοντας αύξηση πάνω από τα 6,6 δισ. δολάρια στις αρχές του έτους φτάνοντας στα 8.56 δισ. σήμερα -μία αύξηση άνω του 341% σύμφωνα με τον Bloomberg Index.
Η έλλειψη χοιρινού κρέατος σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της επιδημίας αφρικανικής πανώλης στα κινεζικά χοιροστάσια -που έχασαν το ένα τρίτο της παραγωγής τους και οδήγησαν σε αύξηση της τιμής του κρέατος κατά 50%- επέτρεψε στον Τσιν Γινγκλίν να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων του, ιδίως στο δεύτερο μισό του έτους.
Στο τρίτο τρίμηνο του 2019, τα κέρδη του 54χρονου επιχειρηματία, που ίδρυσε την εταιρεία του το 1992, αρχικά διαθέτοντας μόλις 22 χοίρους, αυξήθηκαν κατά 260% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2018, ανακοίνωσε το Bloomberg.
Αλλά δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που πλούτισε χάρη στην αύξηση της τιμής του χοιρινού, μέσα στο 2019. Και ο Λιού Γιονγκχάο, ιδιοκτήτης της New Hope Group, ηγετική εταιρεία στον τομέα της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος στον κόσμο, είδε την περιουσία του να διπλασιάζεται σχεδόν μέσα στο τρέχον έτος, στα 11 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Βέβαια, την τύχη των δύο αυτών χοιροτρόφων δεν είχαν όλοι οι υπόλοιποι Κινέζοι μεγιστάνες, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο κατάλογο οι συνολικές περιουσίες των δισεκατομμυριούχων στη χώρα αυξήθηκαν με ρυθμό μόλις 15%, έναντι των Αμερικανών και Γάλλων αντιστοίχων πλούσιων, των οποίων η καθαρή περιουσία αυξήθηκε κατά 35% και 17% αντίστοιχα.
Οι δισεκατομμυριούχοι που επλήγησαν περισσότερο κατά το 2019, με βάση τα ίδια στοιχεία, είναι εκείνοι με έδρα το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι είδαν τη συνολική περιουσία τους να υποχωρεί κατά 11 δισ. δολάρια. Οι ταραχές στην πρώην βρετανική αποικία επηρέασαν την κερδοφορία των μεγάλων οικογενειών, που ελέγχουν την οικονομία της αυτόνομης περιοχής, με έναν από τους μεγιστάνες της, τον Λι Κασίνγκ -τον επονομαζόμενο και 'Σούπερμαν' -, που φέρεται να χάνει 3 δισ. δολάρια μέσα στο 2019, να έχει χρηματοδοτήσει διαφημιστική εκστρατεία με αφίσες στους δρόμους, που ζητούν από τους συμπολίτες του «να δώσουν τόπο στην οργή και στη βία, στο όνομα της αγάπης», όπως μεταφέρει σε δημοσίευμά της η South China Morning Post.
Πηγή: Businessinsider.it
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.