- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέα Ζηλανδία: Όλα έτοιμα για τη ριψοκίνδυνη ανάσυρση των σορών
Οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Ουάιτ
Νέα Ζηλανδία: Ξεκινά η άκρως ριψοκίνδυνη επιχείρηση των αρχών για την ανάσυρση των πτωμάτων από το ηφαίστειο.
Ο στρατός της Νέας Ζηλανδίας ξεκίνησε σήμερα την υψηλού κινδύνου επιχείρηση στο ηφαιστειογενές νησί Ουάιτ προκειμένου να ανασύρει τις σορούς τουλάχιστον 8 ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου αυτήν την εβδομάδα, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι η κατάσταση στο νησί παραμένει επισφαλής.
Οι αρχές της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με την ολοένα αυξανόμενη πίεση από τις οικογένειες των θυμάτων και της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς όσο το δυνατόν συντομότερα. Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας είχε αρνηθεί προηγουμένως να πάει στο νησί εξαιτίας του υψηλού κινδύνου.
Προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αναπτύσσεται σήμερα στην περιοχή στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης, με τη συνδρομή της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών, με την αποστολή να υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει αρκετές ώρες, αναφέρει η αστυνομία.
Η επιχείρηση θα ξεκινήσει από ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού. Οι ομάδες θα φορούν προστατευτικές στολές και εξοπλισμό.
Τα πτώματα 6 ανθρώπων είναι ορατά και οι διασώστες θα έχουν «πολύ περιορισμένες» δυνατότητες να ψάξουν για τα άλλα δύο, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας Μάικ Κλέμεντ.
Η γεωλογική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας GNS Science έκανε σήμερα γνωστό ότι ο κίνδυνος για μια νέα έκρηξη στο νησί, για τις επόμενες 24 ώρες, ανέρχεται μεταξύ 50-60%.
«Η ανησυχία μου έχει να κάνει με τον καιρό, την κατεύθυνση του ανέμου, την κατάσταση στη θάλασσα, διότι όλοι αυτοί οι παράγοντες ενέχουν κινδύνους και όλα κάνουν πιο περίπλοκο το έργο» μας, είπε ο Κλέμεντ σε δημοσιογράφους.
«Πολλά θα πρέπει να πάνε καλά προκειμένου αυτό να έχει αποτέλεσμα», τόνισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.