- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ναυτική άσκηση Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου - Εντός της κυπριακής ΑΟΖ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Άμυνας - Το μήνυμα προς την Τουρκία
Κοινή ναυτική άσκηση, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με δυνάμεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κύπρου.
Μήνυμα προς την Τουρκία για την προκλητική της στάση στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνει η Λευκωσία μέσω της κοινής ναυτικής άσκησης με στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Ιταλίας. Τα ναυτικά γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτης εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η άσκηση -τύπου «PASSEX»- διεξάγεται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας των τριών χωρών σε θαλάσσιο χώρο νότια της Κύπρου.
Σκοπός της κοινής άσκησης η βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, η ενίσχυση του επιπέδου επικοινωνίας και κατανόησης και η προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας. Τα ναυτικά γυμνάσια πραγματοποιούνται, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρουσίασε έναν χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα, η οποία παραβιάζει τα όσα προβλέπονται τόσο στο Διεθνές Δίκαιο όσο και στο Δίκαιο της Θάλασσας. Απείλησε, μάλιστα, πως οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός της συγκεκριμένης περιοχής μπορεί να γίνει μόνο με την άδεια της Άγκυρας.
Στήριξη Κόντε σε Ελλάδα και Κύπρο
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε έκανε σαφές την Τετάρτη ότι η Ρώμη στηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μιλώντας στην ιταλική Βουλή, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να εκφραστεί και πάλι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη προς τις χώρες-μέλη της Ένωσης που «βρέχονται» από τα νερά της ανατολικής Μεσογείου, όπως και «η αναφορά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή αντίθεση στη χρήση βίας και φόβοι για ρήγμα στο ΝΑΤΟ και τις σχέσεις με Ευρώπη
«Πιο ισχυρό το ΝΑΤΟ με τη Γροιλανδία στα χέρια των ΗΠΑ»
Πίσω από τις δηλώσεις και τα tweets, τέσσερις αναλυτές επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τι πραγματικά παίζεται στο Ιράν
Δυσαρέσκεια συμμάχων της Μόσχας μετά και τη σύλληψη Μαδούρο
Δημοσκόπηση του AtlasIntel δείχνει προβάδισμα της αντιπολίτευσης και επιφυλάξεις για την επέμβαση των ΗΠΑ
Τα αγροτικά προϊόντα, ο ανταγωνισμός και η πρόσβαση σε νέες αγορές
Ο Στέφαν Ιβάνοβιτς εργαζόταν ως πορτιέρης στο Le Constellation - Εθνικός ήρωας στη Σερβία
Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 2.500
Aγρότες στους δρόμους με αφορμή τη συμφωνία Mercosur, μερικές υπερβολές και μερικοί παραλογισμοί
Υπήρξε ο τρίτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ακόμα 55 έχουν τραυματιστεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
Σπάει το πολυήμερο διαδικτυακό μπλακάουτ στο Ιράν η SpaceX του Έλον Μασκ.
Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά διαδικτυακών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο γονείς
Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών
Έστειλε μήνυμα στήριξης στους διαδηλωτές
Τότε οι έμποροι των παζαριών χρηματοδότησαν απεργίες και κινητοποιήσεις, διακόπτοντας τη ροή χρήματος προς το καθεστώς του Σάχη
Την ανακάλυψε ταχυδρόμος που πήγαινε γράμματα
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.