- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μπόρις Τζόνσον: Υπόσχεται μείωση ανειδίκευτων μεταναστών στη Βρετανία
Αν κερδίσει τις εκλογές που διεξάγονται την Πέμπτη
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε για μείωση του ποσοστού μετανάστευσης αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη.
Σε συνέχεια των δηλώσεών του, σημείωσε ωστόσο ότι δεν διάκειται εν γένει εχθρικά απέναντι στο να επιτρέπεται σε ξένους να δουλεύουν και να ζουν στη Βρετανία.
Στη Βρετανία θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου οι οποίες αναμένεται να κρίνουν το μέλλον του Brexit και της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, με τους ψηφοφόρους να έχουν να επιλέξουν κατά κύριο λόγο ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς υπό τον Τζόνσον και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν.
«Οι αριθμοί θα μειωθούν επειδή θα μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News. «Αυτό που νομίζω ότι δεν είναι σωστό είναι να έχουμε μια προσέγγιση που είναι ανεξέλεγκτη και δεν έχει περιορισμούς σε αυτό».
Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε για μια προσέγγιση που θα στηρίζεται στα μόρια για τον έλεγχο της μετανάστευσης. Αυτό στο οποίο θα επικεντρωθεί, πρόσθεσε, θα είναι η μείωση της μετανάστευσης ανειδίκευτων, ενώ θα υπάρχει περιθώριο για αυτούς που έχουν υψηλή ειδίκευση και τους άλλους εργαζομένους που θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία.
«Δεν διάκειμαι εχθρικά απέναντι στην μετανάστευση (...) Είμαι οπαδός του να επιτρέπεται στους ανθρώπους να έρχονται σε αυτήν τη χώρα και το θεωρώ φανταστικό αν έχουν ταλέντα και θέλουν να κάνουν πράγματα και να φτιάξουν τις ζωές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μπορούν να συμβάλλουν στη χώρα μας», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.