- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έλον Μασκ: Αθώος για το «παιδόφιλος» σε Βρετανό σπηλαιολόγο
Χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα ακροαματικής διαδικασίας για να αθωωθεί
Ο Ίλον Μασκ αθωώθηκε στη δίκη για δυσφήμηση σπηλαιολόγου που βοήθησε στη διάσωση παιδιών σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, τον οποίο χαρακτήρισε «παιδόφιλο».
O επικεφαλής της Tesla Ίλον Μασκ αθωώθηκε χθες στη δίκη του που έγινε στο Λος Άντζελες για δυσφήμηση έπειτα από μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο αναφερόταν χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό παιδόφιλος στον Βρετανό σπηλαιολόγο Βέρνον Άνσγουορθ, ο οποίος είχε συμβάλει στη διάσωση 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι του 2018.
Χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα ακροαματικής διαδικασίας χθες για να αθωωθεί ο δισεκατομμυριούχος Μασκ στην υπόθεση αυτή, η οποία είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης, μετά την προσφυγή του Άνσγουορθ εναντίον του για δυσφήμηση.
Ο επικεφαλής της Tesla είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό αυτόν κατά του Βρετανού σπηλαιολόγου στο Twitter, έπειτα από δήλωση που είχε κάνει ο δεύτερος, ο οποίος χαρακτήριζε «διαφημιστικό τρικ» την προσφορά από τον Μασκ ενός μίνι υποβρυχίου για τη διάσωση των παιδιών που ήταν εγκλωβισμένα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.
Ο δικηγόρος του Άνσγουορθ, ο Λιν Γουντ, ζήτησε από το δικαστήριο να επιδικάσει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 190 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ στον πελάτη του για δυσφήμηση.
Ο Λιν Γουντ σημείωσε ότι η αποζημίωση που ζητούσε ο πελάτης του «θα ήταν ένα ισχυρό ράπισμα» για τον δισεκατομμυριούχο και θα τον εμπόδιζε «να εξαπολύσει ξανά μια πυρηνική βόμβα στη ζωή κάποιου άλλου προσώπου».
Αναφερόμενος στον Μασκ ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες ο Γουντ σκιαγράφησε το πορτρέτο ενός «δισεκατομμυριούχου τυράννου» σε αντίθεση με τον πελάτη του, έναν άνδρα ταπεινής καταγωγής του οποίου ανατράπηκε η ζωή από τους προβολείς που έπεσαν πάνω του μετά τη διένεξη αυτή, η οποία καλύφθηκε σε μεγάλη έκταση από τα μέσα ενημέρωσης.
Ο δικηγόρος του Μασκ, ο Άλεξ Σπίρο, είπε αντιθέτως στο σώμα των ενόρκων ότι ο Άνσγουορθ επεδίωκε να ωφεληθεί από την μεγάλη κάλυψη από τα μμε της υπόθεσης, η οποία ήταν απλώς «μια διένεξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους».
«Ήταν απλά μια προσβολή», σημείωσε ο Σπίρο.
Πριν από το ξέσπασμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο Βρετανός σπηλαιολόγος είχε επίσης δηλώσει ότι το μίνι υποβρύχιο του Ίλον Μασκ δεν είχε «καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας» και ότι μπορεί «να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που πονάει».
Ο Μασκ είχε απαντήσει στη συνέχεια με μια ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter με τα οποία αναφερόταν στον σπηλαιολόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, με τον χαρακτηρισμό «pedo», τη σύντμηση στα αγγλικά της λέξης παιδόφιλος. Αργότερα μάλιστα, ο Ίλον Μασκ, είχε επίσης προσθέσει: «Στοιχηματίζω ένα δολάριο ότι είναι αλήθεια».
Ο Μασκ είχε στη συνέχεια σβήσει τα μηνύματά του αυτά στο Twitter και είχε ζητήσει συγγνώμη από τον σπηλαιολόγο.
Τα δώδεκα αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας των «Αγριόχοιρων» και ο προπονητής τους διασώθηκαν το καλοκαίρι του 2018 από μια διεθνή ομάδα δυτών που πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωσή τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα με την Μιανμάρ, όπου είχαν εγκλωβιστεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.