- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Άμεση δημοσιοποίηση του τουρκολιβυκού συμφώνου ζητά η ΕΕ
Σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο
Σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο, όσον αφορά τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει η ΕΕ.
Το μήνυμα πως βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο, όσον αφορά τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου, και πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνονται σεβαστά το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η αρχή των καλών γειτονικών σχέσεων και η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες όλων των γειτονικών παράκτιων κρατών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παράγονται από τα νησιά τους, έστειλε η ΕΕ.
Σε δήλωσή της για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), που είναι η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, διαμηνύει πως όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να συμμορφώνονται με αυτές τις αρχές και πρέπει να απέχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Εστιάζοντας στο διμερές «Μνημόνιο Κατανόησης» μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης της 27ης Νοεμβρίου, σχετικά με τη θαλάσσια οριοθέτηση, η εκπρόσωπος της ΕΕ Virginie Battu-Henriksson επισημαίνει πως δεν έχει δημοσιοποιηθεί και υπογραμμίζει πως απαιτούνται περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς το περιεχόμενό της. «Αναμένουμε ότι το κείμενο θα κοινοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση» συμπλήρωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί την Τουρκία «να σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και από τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, με πιο πρόσφατα αυτά του Ιούνιο του 2019».
Η δήλωση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον νέο Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, με τον οποίο συζήτησε και για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.