- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ να αποφασίσουν τι «χριστουγεννιάτικο δώρο» θα λάβουν
Η Πιονγκγιάνγκ αναμένει από την Ουάσινγκτον να χαλαρώσει τη «μέγιστη πίεση» που ασκεί
Οι ΗΠΑ καλούνται να αποφασίσουν τι είδους «χριστουγεννιάτικο δώρο» θα λάβουν στο τέλος της χρονιάς, διαμηνύει η Πιονγκγιάνγκ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ξανά την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι πλησιάζει η προθεσμία που έχει δώσει η Πιονγκγιάνγκ στην Ουάσινγκτον — το τέλος του έτους — για να αλλάξει τις «εχθρικές πολιτικές της» και ότι σε αυτήν επαφίεται να αποφασίσει τι «χριστουγεννιάτικο δώρο» θα λάβει, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.
Ο Ρι Τέι Σονγκ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, έκρινε ότι η έκκληση της αμερικανικής κυβέρνησης να γίνουν περισσότερες συνομιλίες δεν είναι «τίποτε περισσότερο παρά ένα ανόητο τέχνασμα για να παραμείνει η ΛΔ Κορέας δεσμευμένη στον διάλογο και να αξιοποιηθούν [οι διμερείς διαπραγματεύσεις] υπέρ της στην εσωτερική πολιτική κατάσταση και ενόψει των εκλογών [του 2020] στις ΗΠΑ», σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η Βόρεια Κορέα «έχει κάνει το παν, επιδεικνύοντας τη μέγιστη επιμονή, ώστε να μην υπαναχωρήσει από τα σημαντικά βήματα που έγιναν με δική της πρωτοβουλία», συνέχισε ο Ρι. «Αυτό που μένει να γίνει τώρα είναι οι ΗΠΑ να επιλέξουν και επαφίεται εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ τι είδους δώρο για τα Χριστούγεννα θα επιλέξουν να λάβουν», διεμήνυσε.
Η Πιονγκγιάνγκ αναμένει από την Ουάσινγκτον να χαλαρώσει τη «μέγιστη πίεση» που ασκεί, να επιτρέψει σταδιακή άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της, στο πλαίσιο των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, στις οποίες ελάχιστη πρόοδος επιτεύχθηκε παρά τις τρεις συναντήσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ακραίες λύσεις
Ο Μακρόν απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή στα Στενά Ορμούζ – Θέτει όρο την παύση εχθροπραξιών
Η ΕΕ χρηματοδοτεί τις επισκευές, με το Κίεβο υποχωρεί εν μέσω πιέσεων Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Απορρίπτει την πρόταση ντε Βέβερ και προειδοποιεί για κινδύνους επιστροφής σε «κανονικότητα»
Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας Αλί Λαριτζανί
Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας αμφισβητεί τον πόλεμο, καταγγέλλοντας απουσία απειλής
Συνολικά ζητά 20 εκατ. δολάρια
«Μια συμμορία κακοποιών κυβερνάει το Ιράν», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η μυστική «βιομηχανία» χρήματος, οι διαδρομές του λαθρεμπορίου και οι υπόγειες συμμαχίες που αποκαλύπτουν τον ρόλο της Τεχεράνης
Η ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο: Προκλήσεις υποδομών και ανάγκη άμεσων λύσεων στην Ευρώπη
Ο θάνατός του αποσταθεροποιεί την ισορροπία εξουσίας στο Ιράν και ενισχύει τους σκληροπυρηνικούς
Οι ΗΠΑ πιέζουν για αποστολή πολεμικών πλοίων στην κρίσιμη πετρελαϊκή οδό
Πληθαίνουν οι εικασίες για την τοποθεσία του νέου Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.