- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Βρυξέλλες λένε «όχι» στη βία σε βάρος των γυναικών
Μαζική κινητοποίηση - Σε πλακάτ αναφέρονταν τα ονόματα των 22 θυμάτων γυναικοκτονιών
Βέλγιο: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους των Βρυξελλών κατά της βίας σε βάρος των γυναικών
Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους των Βρυξελλών σε μια μαζική κινητοποίηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας σε βάρος των Γυναικών.
Αφού απέτισαν φόρο τιμής στις γυναίκες που έχουν δολοφονηθεί, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το δικαστικό μέγαρο, μπροστά από το οποίο άφησαν ζευγάρια κόκκινα παπούτσια, που αντιπροσώπευαν τα θύματα των γυναικοκτονιών.
«Δεν αντέχουμε άλλο», «Ούτε μία επιπλέον», έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, μεταξύ αυτών γυναίκες και άνδρες, αλλά και παιδιά. Σε πλακάτ αναφέρονταν τα ονόματα των 22 θυμάτων γυναικοκτονιών από τις αρχές του έτους στο Βέλγιο.
Μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, το πλήθος άρχισε να κάνει «θόρυβο», για να «πολεμήσει τη σιωπή» που περιβάλλει τις υποθέσεις δολοφονιών γυναικών.
«Το Βέλγιο είναι μια πολύ περίπλοκη χώρα με πολλά επίπεδα εξουσιών, ομοσπονδιακό, περιφερειακό, κοινοτικό, και όλα αυτά τα επίπεδα εξουσίας κάνουν λίγα πράγματα για την αντιμετώπισης της βίας σε βάρος των γυναικών. Όμως, το πρώτο που ζητάμε είναι ένα εθνικό σχέδιο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σελίν Κοντρόν, μία από τις διοργανώτριες της συγκέντρωσης με τη συλλογικότητα Mirabal, στην οποία συμμετέχουν 100 οργανώσεις.
«Η τιμωρία των δραστών είναι σημαντική, όμως αυτό που θέλουμε πάνω απ’ όλα είναι οι βιαιοπραγίες να μην συμβαίνουν» υπογράμμισε η Κοντρόν.
Σύμφωνα με τη Mirabal, τουλάχιστον 98 δολοφονίες γυναικών έχουν διαπραχθεί από το 2017 στο Βέλγιο, εκ των οποίων «τουλάχιστον 20» από τις αρχές του 2019.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.