Κοσμος

Τραγωδία στο Έσσεξ: Δύο οι έφηβοι στην «νταλίκα-φέρετρο»

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων που άφησαν τα σπίτια τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, και πέθαναν στο ψυγείο του φορτηγού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρίκη στο Έσσεξ: 39 νεκροί στο πίσω μέρος νταλίκας
Φρίκη στο Έσσεξ: 39 νεκροί στο πίσω μέρος νταλίκας/© EPA/VICKY FLORES

Μεταξύ των νεκρών στην «νταλίκα του θανάτου» στο Έσσεξ του Λονδίνου και δύο 15χρονοι, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση με τους 39 νεκρούς στην «νταλίκα-φέρετρο» σε βιομηχανική ζώνη του Έσσεξ στο Λονδίνο έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως ανακοινώθηκε από τη βρετανική αστυνομία, μεταξύ των 39 μεταναστών από το Βιετνάμ ήταν και δύο έφηβοι, ηλικίας 15 ετών. Τα στοιχεία ταυτότητας των ανήλικων θυμάτων δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του φορτηγού-ψυγείου βρέθηκαν νεκροί 31 άνδρες και 8 γυναίκες. Το μακάβριο εύρημα αποκαλύφθηκε στις 23 Οκτωβρίου και προκάλεσε σάλο. Ενώ αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι οι μετανάστες ήταν Κινέζοι, τελικά επιβεβαιώθηκε ότι είχαν υπηκοότητα από το Βιετνάμ. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ο θάνατός τους ήταν μαρτυρικός. Συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι οι διακινητές τούς είχαν υποσχεθεί ταξίδι σε... VIP θέσεις.

Λονδίνο: Νταλίκα με 39 πτώματα εντοπίστηκε στην περιοχή του Έσσεξ
Λονδίνο: Νταλίκα με 39 πτώματα εντοπίστηκε στην περιοχή του Έσσεξ/© Youtube

Τραγωδία στο Έσσεξ: Και οι 39 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο φορτηγό ψυγείο ήταν από το Βιετνάμ
Τραγωδία στο Έσσεξ: Και οι 39 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο φορτηγό ψυγείο ήταν από το Βιετνάμ/ ©EPA/VICKIE FLORES

Σύμφωνα με τις αρχές του Βιετνάμ, οι μετανάστες προέρχονται από 7 διαφορετικές επαρχίες της ασιατικής χώρας. Οι 20 από αυτούς μάλιστα είναι από την επαρχία Νγκχε Αν (κεντρικά) και οι 10 από την επαρχία Χα Τινχ.

Το ταξίδι που ξεκίνησε με ελπίδα και κατέληξε σε τραγωδία

Καθώς οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Βιετνάμ, συνεχίζεται, ΜΜΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για ορισμένα από τα θύματα. Συγκεκριμένα:

  • Ο 15χρονος Νγκουγέν Χούι Χουνγκ έφυγε από το χωριό του για να συναντήσει τους γονείς τους που κατοικούν στην Αγγλία. Η αδελφή του, η οποία ζει στη Νότια Κορέα, είχε δημοσιεύσει στο Facebook την είδηση της εξαφάνισής του.
  • Η 26χρονη Παμ Τι Τρα Μι έστειλε ένα δραματικό sms στους συγγενείς της, λίγες ώρες πριν από την ανακάλυψη της σορού της. «Μαμά, μπαμπά, σας αγαπώ πολύ. Πεθαίνω, δεν μπορώ πλέον να αναπνεύσω». Είχε αναχωρήσει από το Βιετνάμ στις 3 Οκτωβρίου και είχε δανειστεί πολλά χρήματα για να καταφέρει να πληρώσει το ταξίδι της.

Έσσεξ: H 26χρονη Παμ Τι Τρα Μι που βρήκε τραγικό θάνατο στην «νταλίκα-φέρετρο»
Έσσεξ: H 26χρονη Παμ Τι Τρα Μι που βρήκε τραγικό θάνατο στην «νταλίκα-φέρετρο»/© EPA

  • Ο 18χρονος Χόανγκ Βαν Τιεπ είχε εγκαταλείψει το σχολείο και δεν ήθελε να γίνει ψαράς. Άφησε το Βιετνάμ, πριν από έναν χρόνο, μαζί με τον ξάδελφό του, Νγκουγέν Βαν Χουνγκ, 33 ετών, που επίσης πέθανε στο φορτηγό. Σκόπευε να πάει στη Γαλλία όπου είχε προσληφθεί για να πλένει πιάτα σε εστιατόριο. Την 21η Οκτωβρίου έγραψε στους γονείς του, ζητώντας τους το ποσό των 13.000 δολαρίων προκειμένου να μεταβεί στη Γαλλία. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι δικοί του είχαν νέα του.

«Ήταν μια πολύ σημαντική διαδικασία και η ομάδα μας εργάστηκε σκληρά για να δώσει απαντήσεις στις οικογένειες που ανησυχούν και φοβούνται ότι οι αγαπημένοι τους ενδεχομένως να βρίσκονται μεταξύ των νεκρών» δήλωσε ο Τιμ Σμιθ, ο επικεφαλής της έρευνας στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως είπε, οι οικογένειες, βυθισμένες στο πένθος, έχουν ειδοποιηθεί και αναμένουν τον επαναπατρισμό των σορών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ