Κοσμος

Κροατία: Μετανάστες κλεισμένοι σε κούτα - Στο πίσω μέρος νταλίκας

Ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά - Η στιγμή που αστυνομικοί τούς απεγκλωβίζουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Croatian police find migrants inside box in the back of a van

Αστυνομικοί στην Κροατία έκαναν έλεγχο σε νταλίκα και βρήκαν 9 μετανάστες (μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά) κλεισμένους σε ξύλινη κούτα.

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία στην Κροατία ένα video από επιχείρηση εντοπισμού μεταναστών σε νταλίκα. Στον απόηχο της τραγωδίας στο Έσσεξ του Λονδίνου, οι έλεγχοι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ενταθεί, καθώς κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων συνεχίζουν να κάνουν «χρυσές δουλειές».

Με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, πολλοί μετανάστες παίζουν «κορώνα-γράμματα» τη ζωή τους, πληρώνοντας αδρά τους διακινητές, προκειμένου να φθάσουν σε κάποια χώρα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Στην Ξάνθη οι αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγό, όπου ήταν στοιβαγμένοι 41 μετανάστες. Αρκετοί εξ αυτών βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες, παρουσιάζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτήν τη φορά, στην Κροατία 9 άνθρωποι (τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και τέσσερα παιδιά) ήταν κλεισμένοι σε ξύλινη κούτα στο πίσω μέρος φορτηγού. Όπως φαίνεται και στο video, στη διάθεσή τους είχαν ελάχιστο χώρο. Ο 21χρονος οδηγός του φορτηγού, υπήκοος Ουκρανίας, συνελήφθη. Οι μετανάστες είναι από το Ιράν και το Ιράκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στoυς «New York Times», ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης. Καθώς οι αστυνομικοί έλεγχαν τα χαρτιά του οδηγού, άκουσαν φωνές από το πίσω μέρος της νταλίκας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ