- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανικός στην Ιορδανία - Επίθεση με μαχαίρι σε τουρίστες
Τουλάχιστον τρεις τουρίστες, ένας ξεναγός κι ένας φύλακας τραυματίστηκαν ενώ έγινε και μία σύλληψη
Ιορδανία: Κάποιοι τουρίστες, ένας ξεναγός και ένας φρουρός της ασφάλειας τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στην αρχαία Γέρασα, σύμφωνα με την αστυνομία.
Άγνωστος αριθμός τουριστών τραυματίστηκε σήμερα από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης Γέρασα, η οποία αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ιορδανία, όπως και ένας ντόπιος ξεναγός και ένας φρουρός της ασφάλειας, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ένας άνδρας συνελήφθη.
Πηγή της ιορδανικής ασφάλειας διευκρίνισε στο Reuters ότι τρία από τα θύματα είναι Ισπανίδες, οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο πηγή του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε την πληροφορία μιλώντας στο πρακτορείο.
Άλλη πηγή της ασφάλειας δήλωσε ότι οι δύο από τους τουρίστες που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω. Όπως ανακοίνωσε τελικά το υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας, τρεις Μεξικανοί τουρίστες, μια Ελβετίδα και τέσσερις Ιορδανοί τραυματίστηκαν από την επίθεση.
Η αρχαία πόλη Γέρασα, η οποία βρίσκεται βόρεια του Αμάν, είναι γνωστή για τον αρχαιολογικό της χώρο.
Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα που αιμορραγεί να κείτεται στο έδαφος, ενώ μία άλλη με ματωμένο μπλουζάκι να βρίσκεται σε πανικό. Σημειώνεται ότι βίντεο από το περιστατικό δείχνει θύματα της επίθεσης να μιλούν ισπανικά με λατινοαμερικάνικη προφορά.
stabbing attack on tourists in Jerash -- one of top tourist sites in Jordan -- could be considerable blow to Jordan's vital tourism industry -- country had been considered relatively safe -- and tourists flooding back -- was there two weeks ago -- Jerash and Petra jampacked https://t.co/QdneM3PZ9C
— sebastian usher (@sebusher) November 6, 2019
Στην Ιορδανία, όπου υπάρχει σημαντική αύξηση του τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια και η χώρα θεωρείται από τα ταξιδιωτικά γραφεία ως ένας από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, σπάνια έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε ξένους τουρίστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.