- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το αξίας 5.000.000 ευρώ σπίτι του Μαλαισιανού επιχειρηματία (video)
Η περιοχή εντάχθηκε τον Μάιο του 2015 στο δίκτυο Natura 2000
Στην Αγία Νάπα βρίσκεται η υπερπολυτελής κατοικία του καταζητούμενου Μαλαισιανού επιχειρηματία.
Στην Αγία Νάπα και συγκεκριμένα ανάμεσα στις παραλίες Άμμος του Καμπούρη και Λιμνάρα βρίσκεται η υπερπολυτελής κατοικία του καταζητούμενου Μαλαισιανού επιχειρηματία, Jho Low, ο οποίος φαίνεται να απέκτησε κυπριακό διαβατήριο με τις ευλογίες και τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politis.com το σπίτι του κ. Low είναι «δίπλα» στο κύμα και η αξία του ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ. Η υπερπολυτελής κατοικία βρίσκεται σε περιοχή που γειτνιάζει με περιοχή Natura 2000 και αποτελεί μέρος συμπλέγματος άλλων οκτώ εξοχικών κατοικιών.
Ενδιαφέρον είναι, επίσης, το γεγονός ότι η τοποθεσία που βρίσκεται η οικία του κ. Law είναι σε οικόπεδο που άνηκε στην Αρχιεπισκοπή και πωλήθηκε σε επιχειρηματία έπειτα από αίτημα του δεύτερου προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγής», το 2016 που αποκάλυπτε το μεγάλο deal, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος σε επιστολή του ζητούσε από τον Αρχιεπίσκοπο να συμβάλει με την επιρροή του και τις απόψεις του σε όλα τα αρμόδια εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα, ώστε να τύχει ο δήμος της νενομισμένης συναίνεσης και της εξασφάλισης των νενομισμένων αδειών για βελτίωση της παραλιακής περιοχής και υλοποίηση του έργου του δήμου μας γιατί αποτελεί έργο κοινής ωφελείας. «Ενόψει των πιο πάνω, ευελπιστούμε στη βοήθειά σας» ανέφερε η επιστολή του δημάρχου.
Παρανομίες
Η περιοχή που βρίσκεται το σύμπλεγμα των οικιών εντάχθηκε τον Μάιο του 2015 στο δίκτυο Natura 2000, ως αντισταθμιστικό μέτρο για την αφαίρεση από το δίκτυο της περιοχής στην οποία βρίσκεται η υπό κατασκευή μαρίνα της Αγίας Νάπας παρά την Αγία Θέκλα. Ελάχιστα μέτρα από τα σπίτια βρίσκεται η παραλία που έγινε η παράνομη επέμβαση όπου αφαιρέθηκαν βράχοι, πετρώματα και βλάστηση, για να δημιουργηθεί λιμενοβραχίονας (τεχνητή, παράνομη αμμώδης παραλία), στον οποίο θα είχαν άμεση πρόσβαση οι αγοραστές των εννέα εξοχικών κατοικιών.
Το Τμήμα Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, από τον Ιούλιο του 2012 ζητούσε αποκατάσταση των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έγινε καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Οι εξοχικές κατοικίες είναι έτοιμες να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους και με βάση τις φωτογραφίες που έλαβε ο «Π» από το 2015 έως σήμερα έγιναν επιπλέον αλλαγές στη παραλία. Συγκεκριμένα, έγινε περαιτέρω ομαλοποίηση του εδάφους ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στη θάλασσα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο η στήριξη 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που επλήγησαν από τις εχθροπραξίες
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.