- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αμερικανικά ΜΜΕ: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS αλ Μπαγκντάντι
Ο Τραμπ θα κάνει μια «πολύ σημαντική» ανακοίνωση μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ
Σύμφωνα με το Newsweek, που επικαλέστηκε αξιωματικό των ΗΠΑ ενημερωμένο για την επιχείρηση αυτή, ο ηγέτης του ΙΚ, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. είναι νεκρός.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει μια «πολύ σημαντική» ανακοίνωση σήμερα στις 09:00 [15:00 ώρα Ελλάδας], ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Λευκός Οίκος, καθώς αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν έφοδο στη βορειοανατολική Συρία με στόχο τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο αμερικανός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση χθες Σάββατο στη βορειοανατολική Συρία.
Η CIA συνέβαλε στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να διευκρινίσει ποια ήταν η έκβαση της επιχείρησης.
Σύμφωνα με το Newsweek, που επικαλέστηκε αξιωματικό ενημερωμένο για την επιχείρηση αυτή, ο ηγέτης του ΙΚ είναι νεκρός.
Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, την έφοδο των ειδικών δυνάμεων. Άλλοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια.
Λίγη ώρα προτού οι υπηρεσίες της αμερικανικής προεδρίας αναγγείλουν ότι ο Τραμπ θα κάνει τη «σημαντική ανακοίνωση» σήμερα, ο Ρεπουμπλικάνος είχε αναφέρει σιβυλλικά μέσω Twitter «μόλις έγινε κάτι πολύ μεγάλο!».
Η ανακοίνωση θα γίνει από την Αίθουσα Υποδοχής Διπλωματών του Λευκού Οίκου, όπου ο Τραμπ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του στρατού της Τουρκίας και των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία.
Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής έπειτα από ένα ηχητικό μήνυμά του που διανεμήθηκε από τα όργανα προπαγάνδας του ΙΚ τον Νοέμβριο του 2016, μετά την έναρξη της επιχείρησης των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Σε αυτό το μήνυμα, καλούσε τους μαχητές του να αγωνιστούν ώσπου να γίνουν «μάρτυρες».
Ήταν στη Μοσούλη όπου ο Μπαγκντάντι έκανε τη μοναδική γνωστή δημόσια εμφάνισή του, τον Ιούλιο του 2014, στο τέμενος αλ Νούρι.
Με τουρμπάνι, μαύρο ράσο και γκρίζα γενειάδα, είχε καλέσει όλους τους πιστούς να ορκιστούν πίστη στον ίδιο, ανακηρύσσοντας την ίδρυση του «χαλιφάτου» του ΙΚ στις αχανείς εκτάσεις της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας που είχαν κυριεύσει οι μαχητές του.
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα με το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπος, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης λόγω της έρευνας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του σε δίκη και πιθανόν ακόμη και στην καθαίρεσή του — κατ’ αυτόν πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών». Συνεχίζει να δέχεται εξάλλου έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να αποσύρει αμερικανούς στρατιωτικούς που ήταν ανεπτυγμένοι στη βόρεια Συρία, ανοίγοντας τον δρόμο για την εισβολή του στρατού της Τουρκίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.