- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αναστασιάδης: Άλλη μια έκνομη ενέργεια της Τουρκίας
Καταδίκη και από το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου
Κύπρος: Έκνομη και αυθαίρετη ενέργεια η στρατιωτική επέμβαση Τουρκίας στη Συρία, λέει ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Καταδίκη και από το κυπριακό ΥΠΕΞ.
Ως άλλη μια έκνομη και αυθαίρετη ενέργεια που γίνεται για ικανοποίηση των τουρκικών συμφερόντων, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.
Κληθείς σήμερα να σχολιάσει τη χερσαία επιχείρηση ης Τουρκίας στη Συρία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι πρόκειται για "μια ακόμη απαράδεκτη και αυθαίρετη ενέργεια της Τουρκίας, η οποία καταδικάζεται, τουλάχιστον από τη δική μας οικογένεια, την ΕΕ, και δεν θεωρώ ότι δικαιολογείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο".
Είναι «άλλη μια έκνομη ενέργεια, αυθαίρετη ενέργεια, χάριν της ικανοποίησης των τουρκικών συμφερόντων», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του το ΥΠΕΞ καταδίκασε απερίφραστα τη νέα στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία και κάλεσε την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ, «η τουρκική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, υποσκάπτει την επιτευχθείσα πρόοδο στην καταπολέμηση του Da’ esh και δημιουργεί τις συνθήκες για δυναμική επιστροφή των τζιχαντιστών στις επηρεαζόμενες περιοχές».
Επίσης, τονίζεται, υπονομεύει την πολιτική διαδικασία προς επίλυση της μακροχρόνιας συριακής διένεξης, ύστερα από την ελπιδοφόρα εξέλιξη συμφωνίας για τη σύσταση της Συνταγματικής Επιτροπής.
«Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην αλλοίωση διά της βίας του δημογραφικού χαρακτήρα του τοπικού πληθυσμού στη βόρειο-ανατολική Συρία. Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα προκαλέσει ευρεία ανθρωπιστική τραγωδία και μεγάλη αύξηση προσφυγικών ροών», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί, τέλος, την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία, ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.