- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω στη δουλειά», λέει ο Δημοκρατικός Μπέρνι Σάντερς που υπέστη προ δύο ημερών έμφραγμα.
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς πήρε εξιτήριο την Παρασκευή από το νοσοκομείο, με τους γιατρούς του να επιβεβαιώνουν ότι υπέστη έμφραγμα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
«Μετά από δυόμισι ημέρες στο νοσοκομείο αισθάνομαι πολύ καλά και μετά από λίγες μέρες απουσίας, δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω στη δουλειά», δήλωσε ο γερουσιαστής του Βερμόντ, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του στο Twitter με μια φωτογραφία που τον εμφανίζει να βγαίνει από το νοσοκομείο με υψωμένη γροθιά, πλάι στη σύζυγό του.
«Ο γερουσιαστής Σάντερς διαγνώσθηκε με έμφραγμα του μυοκαρδίου», δήλωσαν οι γιατροί του 78χρονου υποψήφιου στην ανακοίνωσή τους. Η κατάσταση του ήταν «σταθερή κατά την άφιξη» στο νοσοκομείο και δύο στεντ «τοποθετήθηκαν εγκαίρως σε μια φραγμένη στεφανιαία αρτηρία. Οι άλλες αρτηρίες ήταν φυσιολογικές».
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το βράδυ της Τρίτης, στο Λας Βέγκας στη Νεβάδα, ο Σάντερς αισθάνθηκε πόνους στον θώρακα. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο αναστέλλοντας μέχρι νεωτέρας την προεκλογική του εκστρατεία. Το επιτελείο του ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής θα παραστεί στο ντιμπέιτ της 15ης Οκτωβρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν οι 12 επικρατέστεροι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Την Πέμπτη, η σύζυγός του είπε ότι σχεδίαζε να επιστρέψει στην κατοικία του στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, μετά το εξιτήριο.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και το προσωπικό του νοσοκομείου στο Ντέζερτ Σπρινγκς για την εξαιρετική φροντίδα που παρείχαν», πρόσθεσε ο Σάντερς.
Το περιστατικό του Σάντερς είναι το πρώτο σοβαρό ιατρικό συμβάν έπειτα από την έναρξη της εκστρατείας για το χρίσμα των Δημοκρατικών, που κυριαρχείται από τρεις εβδομηντάχρονους. Μαζί με τον 78χρονο Σάντερς, φαβορί για να λάβουν το χρίσμα θεωρούνται ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν (76 ετών) και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν (70 ετών), γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Το θύμα είχε γλιτώσει από ενέδρα θανάτου λίγους μήνες πριν
Τουλάχιστον 10.000 οι αγνοούμενοι στα χαλάσματα
Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή μητέρα 4 παιδιών
Δροσίζει τους πολίτες σε μόλις 5 λεπτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.