- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η σπαρακτική επιστολή της Ναζανίν προς τις «μητέρες του Ιράν»
Γυρίζει στη Βρετανία η κόρη της γυναίκας που το Ιράν θεωρεί κατάσκοπο
Η μητέρα στη φυλακή του Ιράν κατηγορούμενη για κατασκοπεία. Η μικρή κόρη θα γυρίσει στη Βρετανία για να πάει σχολείο. Η επιστολή της ιρανοβρετανής Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ.
Η Ιρανοβρετανή που βρίσκεται φυλακισμένη εδώ και τρία χρόνια στην Τεχεράνη με την κατηγορία της κατασκοπείας έγραψε μια συγκινητική ανοικτή επιστολή προς τις «μητέρες του Ιράν» και ανακοινώνει ότι η μικρή της κόρη μπορεί πια να επιστρέψει στη Βρετανία για να πάει σχολείο.
Η Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών για κατασκοπεία. Μια κατηγορία, την οποία αρνείται τόσο η ίδια όσο και οι συγγενείς της. Η οικογένειας της Ράτκλιφ επιμένει ότι η Ναζανίν είχε έρθει στο Ιράν για να συστήσει τη μικρή της κόρη στους συγγενείς της. Όλα αυτά τα χρόνια η πεντάχρονη Γκαμπριέλα ζει στην Τεχεράνη με τους παππούδες της. Επισκέπτεται τη μητέρα της στη φυλακή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας χαρακτήρισε την επιστολή της Ζαγαρί-Ράτκλιφ «σπαρακτική» και την κράτησή της «απαράδεκτη και αδικαιολόγητη».
Σύμφωνα με τους Times η κόρη της Ιρανοβρετανής θα έχει επιστρέψει μέχρι τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο.
Ο σύζυγός της μιλώντας στο BBC είπε ότι διατηρούν ακόμα ζωντανή την ελπίδα το κράτος του Ιράν να αλλάξει γνώμη και να επιτρέψει στην Ράτκλιφ να γυρίσει στη Βρετανία μαζί με το παιδί της. «Αν και η ίδια δεν το πιστεύει πολύ ότι μπορεί αυτό να συμβεί», σχολίασε ο Βρετανός σύζυγος.
Να σημειωθεί πως η Ζαγαρί-Ράτκλιφ μεταφέρθηκε για μια εβδομάδα στην ψυχιατρική πτέρυγα νοσοκομείου της Τεχεράνης, όπου νοσηλεύτηκε επιτηρούμενη από μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.