- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η τελευταία γραπτή εξομολόγηση του Μιχαήλ Καλάσνικοφ
Ο εφευρέτης του ΑΚ-47 υπέφερε από τύψεις για το θανατηφόρο όπλο του
Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ, εφευρέτης του πλέον δημοφιλούς και αξιόπιστου αυτόματου τουφεκιού στον κόσμο, το οποίο και έφερε το όνομά του, φέρεται να έγραψε μια επιστολή με παραλήπτη τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας λίγο πριν πεθάνει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestia, ο Καλάσνικοφ αισθανόταν προσωπικά υπεύθυνος για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και σκοτώνονται εδώ και πολλά χρόνια από τη χρήση του όπλου που σχεδίασε. Στη φορτισμένη συναισθηματικά επιστολή του ο 94χρονος πρώην στρατιωτικός εξομολογείται στον πατριάρχη Κύριλλο ότι «ο πνευματικός του πόνος είναι αφόρητος». Να σημειωθεί ότι ουδέποτε στο παρελθόν κι όσο ήταν εν ζωή ο Καλάσνικοφ δεν είχε αποδεχθεί την ευθύνη του θανάτου που σπέρνει το όπλο του.
«Ο πνευματικός πόνος μου είναι αφόρητος. Αν το τουφέκι μου αφαίρεσε τη ζωή ανθρώπων, εγώ ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ, γιος μιας αγρότισσας, χριστιανός ορθόδοξος, είμαι υπεύθυνος για το θάνατο αυτών των ανθρώπων έστω κι αν ήταν εχθροί;» αναρωτιόταν στην επιστολή που φέρεται να γράφτηκε στις 7 Απριλίου. «Όσο περνούν τα χρόνια αυτή η σκέψη με βασανίζει ολοένα και περισσότερο. Συνέχεια αναρωτιέμαι γιατί ο Κύριος αφήνει τους ανθρώπους να διακατέχονται από τις διαβολικές επιθυμίες του φθόνου, της απληστίας και της επιθετικότητας;» γράφει ο εκλιπών και στο τέλος της επιστολής υπογραφεί ως «ο δούλος του Θεού, Μιχαήλ Καλάσνικοφ».
«Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ έγραψε πράγματι μια επιστολή προς τον Πατριάρχη Κύριλλο, στην οποία εξέφραζε την ανησυχία του για τις συνέπειες από τη χρήση του όπλου του» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του πατριάρχη, Αλεξάντρ Βολκόφ, και συμπλήρωσε: «Ο πατριάρχης τού απάντησε με μια ιδιωτική επιστολή». Ο εκπρόσωπος της ρωσικής εκκλησίας διευκρίνισε ότι ο Καλάσνικοφ «επινόησε το όπλο του για να υπερασπιστεί την πατρίδα του και όχι για να το χρησιμοποιήσουν τρομοκράτες από τη Σαουδική Αραβία».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το καλάσνικοφ, το οποίο επινοήθηκε το 1947, παρήχθη σε 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι Καλάσνικοφ, ο οποίος γεννήθηκε το 1919 σε ένα χωριό της Σιβηρίας, ενταφιάσθηκε με τιμές κοντά στη Μόσχα, σ’ ένα μνημείο αφιερωμένο στις μεγαλύτερες στρατιωτικές δόξες της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας
Εισαγγελέας, παρουσιάστρια, μοντέλο και ηθοποιός η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στη χώρα μας
Τι ζήτησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη Σύνοδο Κορυφής στην Ιορδανία
Μέρος του εξοπλισμού μεταφέρεται πίσω στη Μόσχα
Ο ράπερ αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα, τόνισε το δικαστήριο
Οι δράστες πέταξαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά στη σκηνή
Ήρθαν ξανά κοντά με έναν απροσδόκητο τρόπο
Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
«Η ερμηνεία της Κλαρίσα Γουόρντ αξίζει Όσκαρ» γράφουν χρήστες στο Χ
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την Εθνοσυνέλευση
Πώς η γέφυρα, η οποία φαίνεται από το διάστημα, άλλαξε το χάρτη της Ευρώπης
H κατηγορούμενη έλεγε ότι θέλει να αυτοκτονήσει
Η μεγαλύτερη εγγύηση επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο πρώην δήμαρχο
Ο Όστιν Τάις βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανθρωποκυνηγητού
H ανακοίνωση της εποπτικής αρχής τηλεπικοινωνιών
Ο Μιλέι έχει στενούς δεσμούς με την Τζόρτζια Μελόνι
Τι προβλέπουν οι ειδικοί για το εκθαμβωτικό φυσικό φαινόμενο
Toυ συνταγογράφησε το φάρμακο ροπινιρόλη
Άγνωστες ακόμα οι συνθήκες του περιστατικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.