- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόνσον: Απίστευτη δήλωση ασέβειας στο πρόσωπο της νεκρής Τζο Κοξ
«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη της είναι το Brexit»
Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη της δολοφονημένης Τζο Κοξ είναι η χώρα να υλοποιήσει και να προχωρήσει με το Brexit.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για τη βουλευτή Τζο Κοξ που δολοφονήθηκε λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ το 2016.
Η Τζο ήταν 41 ετών, στέλεχος του κόμματος των Εργατικών, και έπεσε νεκρή από άνδρα εμμονικό με τους Ναζί και την άκρα Δεξιά. Η Τζο Κοξ ήταν με το στρατόπεδο των Remainers και σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη της είναι η χώρα να υλοποιήσει και να προχωρήσει με το Brexit.
Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες μετονομάστηκε μια πλατεία της πρωτεύουσας σε Τζο Κοξ.
Στο μεταξύ ο σύζυγός της δήλωσε πως έχει σοκαριστεί από τη δριμύτητα της συζήτησης για το Brexit και κάλεσε αμφότερες τις πλευρές να εγκαταλείψουν την κόλαση της δηλητηριώδους ρητορικής, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε τους αντιπάλους του στο κοινοβούλιο.
Το Brexit φανέρωσε ένα Ηνωμένο Βασίλειο διχασμένο σε πολύ περισσότερα θέματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τροφοδότησε μια ενδοσκόπηση για κάθε θέμα, από την απόσχιση και τη μετανάστευση μέχρι τον καπιταλισμό, την αυτοκρατορία και το τι σημαίνει να είναι κανείς Βρετανός στη σύγχρονη εποχή.
Το μένος και η αγριότητα της συζήτησης για το Brexit έχει προκαλέσει σοκ στους συμμάχους μιας χώρας η οποία για περισσότερο από έναν αιώνα θεωρούσε τον εαυτό της αξιόπιστο - και ως επί το πλείστον ανεκτικό - πυλώνα της δυτικής οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.
Ο σύζυγος της Κοξ, ο Μπρένταν, δήλωσε πως έχει σοκαριστεί από τον φαύλο κύκλο των εμπρηστικών δηλώσεων που έγιναν χθες και από τις δύο πλευρές στη Βουλή των Κοινοτήτων, λέγοντας πως τόσο δηλητήριο κινδυνεύει να ωθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη βία.
Όταν ερωτήθηκε πώς μπορεί να απαντούσε η εκλιπούσα σύζυγός του, ο Κοξ δήλωσε: «Θα είχε προσπαθήσει να φέρει στη συζήτηση γενναιοδωρία πνεύματος και θα σκεφτόταν πώς αυτή τη στιγμή θα μπορούσε κανείς να αποστασιοποιηθεί απ' αυτή την εντεινόμενη κόλαση ρητορικής».
«Δεν πρόκειται μόνο για κακή συμπεριφορά εκ μέρους μιας πλευράς της συζήτησης», δήλωσε στο BBC. «Δημιουργεί μια ατμόσφαιρα στην οποία η βία και οι επιθέσεις είναι πιο πιθανές».
Ο Τζόνσον χλεύασε τους αντιπάλους του κατά την επιστροφή του χθες, Τετάρτη, στο κοινοβούλιο, προκαλώντας τους είτε να ρίξουν την κυβέρνηση είτε να του αδειάσουν τον δρόμο ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στο Brexit.
Κουνώντας τα χέρια του και φωνάζοντας, «ελάτε, ελάτε», ο Τζόνσον καλούσε τους αντιπάλους του στην αίθουσα της βουλής να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησής του και να προκαλέσουν εκλογές ώστε να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με το Brexit.
«Μπορεί να διαφωνείς με ανθρώπους, μπορεί να διαφωνείς με πάθος με ανθρώπους, όμως δεν μπορείς να αμφισβητείς τα κίνητρά τους είτε είσαι σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit είτε σκληροπυρηνικός υποστηρικτής της παραμονής» στην ΕΕ, δήλωσε ο Κοξ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας για το παρασκήνιο πίσω από τις απανωτές αποτυχίες του ζευγαριού
Το πετρέλαιο Brent παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.