- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σ. Αραβία δείχνει τα απομεινάρια των drones και των Κρουζ
Ως πειστήρια της εμπλοκής του Ιράν στην επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Συντρίμμια ιρανικών πυραύλων και drones παρουσίασαν οι αρχές, ως απόδειξη της ιρανικής επιθετικότητας.
Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε τα συντρίμμια των drones και των πυραύλων Κρουζ που σύμφωνα με το βασίλειο των Σαούντ αποδεικνύουν την εμπλοκή της Τεχεράνης στις επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας 18 drones και τέσσερις πύραυλοι Κρουζ χτύπησαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις από κατεύθυνση που αποκλείει τελείως την Υεμένη.
Ωστόσο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούτι της Υεμένης εμμένουν ότι είναι αυτοί που έπληξαν τις εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.
Follow the updates here: https://t.co/DvuUAC9xY3 pic.twitter.com/rg1rE7b0GY
— Reuters (@Reuters) September 18, 2019
Επίσημα η κυβέρνηση της Τεχεράνης αρνείται την εμπλοκή της στο περιστατικό και προειδοποιεί με αντίποινα σε περίπτωση που δεχθεί ένοπλη επίθεση.
Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, μετά τις επιθέσεις στην Aramco.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε, ακόμη, τις επιπτώσεις από την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον και άλλες χώρες θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν την αύξηση, εφοδιάζοντας την αγορά.
Οι τιμές του μαύρου χρυσού εκτοξεύθηκαν μετά τις επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι μαχητές Χούτι στην Υεμένη, τους οποίους στηρίζει το Ιράν. Τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1988 κατέγραψε η τιμή του μπρεντ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.