- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Εντολή Τραμπ να αυξηθούν οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν
Έπειτα από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σ. Αραβία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα μια «σημαντική» αύξηση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, έπειτα από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, για τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγόρησε το Ιράν.
«Μόλις έδωσα οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών να αυξήσει σημαντικά τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν», ανέφερε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στο Twitter, χωρίς να παράσχει άλλες διευκρινίσεις.
Οι κυρώσεις, η φύση των οποίων μένει να διευκρινιστεί, προστίθενται στα πρωτοφανή τιμωρητικά μέτρα που έχει επιβάλει ήδη η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη αφότου ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος απέσυρε τη χώρα του τον Μάιο του 2018 από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ δεν αρκεί για να εμποδίσει την Ισλαμική Δημοκρατία από το να αποκτήσει ατομική βόμβα και να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εμφανίστηκε λιγότερο κατηγορηματικός από τους υπουργούς του τις τελευταίες ημέρες ως προς την ευθύνη του Ιράν στις επιθέσεις του Σαββάτου, αν και είχε δηλώσει ότι πρόκειται για τον κύριο ύποπτο, είχε διαβεβαιώσει την Κυριακή πως είναι έτοιμος να «ανταποδώσει» και πως διαθέτει πολλές «επιλογές».
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποκλείει στρατιωτικά αντίποινα έπειτα από αυτό που χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου επίθεση» εναντίον του παγκόσμιου εφοδιασμού πετρελαίου.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο αναμένεται σήμερα στην Τζέντα για να συζητήσει τις επιθέσεις εναντίον των εγκαταστάσεων της Aramco και τον συντονισμό των προσπαθειών εναντίον της «ιρανικής επιθετικότητας» με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σοαυδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο Μάικ Πομπέο «θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για να συζητήσουν την πρόσφατη επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του βασιλείου και να συντονίσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ιρανικής επιθετικότητας στην περιοχή», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Twitter.
Ο Πομπέο θα μεταβεί στη συνέχεια στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ Αμπού Ντάμπι για να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχό τους Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαφγέντ και να συζητήσουν περιφερειακά και διμερή θέματα, αναφέρεται στην ανάρτηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.