- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας θα επαναληφθούν τον Οκτώβριο
Μετά την αμοιβαία επιβολή - από την 1η Σεπτεμβρίου - νέων επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών
Ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το εμπόριο και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών συζήτησαν τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας.
Ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησαν τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και τα μέρη συμφώνησαν οι συνομιλίες τους για το εμπόριο να επαναληφθούν σε επίπεδο υπουργών στην Ουάσινγκτον «τις προσεχείς εβδομάδες», ανέφεραν οι υπηρεσίες του USTR σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης [τοπική ώρα· ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας].
Νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας είχε ανακοινώσει ότι οι κορυφαίοι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με σκοπό να συναφθεί διμερής συμφωνία για το εμπόριο «στις αρχές Οκτωβρίου» στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Οι διαπραγματεύσεις, που θεωρητικά θα επαναλαμβάνονταν τον τρέχοντα μήνα, θα γίνουν μετά την αμοιβαία επιβολή - από την 1η Σεπτεμβρίου - νέων επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών. «Τα δύο μέρη συμφώνησαν να διεξαχθεί ο δέκατος τρίτος κύκλος συνομιλιών υψηλού επιπέδου για την οικονομία και το εμπόριο στις αρχές Οκτωβρίου και να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.