- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι δασμοί δεν αποτελούν πρόβλημα δηλώνει ο Τραμπ
Στρέφοντας και πάλι τα βέλη του εναντίον της ομοσπονδιακής τράπεζας
Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι οι τελωνειακοί δασμοί που έχει επιβάλει στην Κίνα αποτελούν πρόβλημα για την οικονομία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε σήμερα ότι οι τελωνειακοί δασμοί που έχει επιβάλει για να αναγκάσει την Κίνα να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία αποτελούν πρόβλημα για την οικονομία, στρέφοντας και πάλι τα βέλη του εναντίον της ομοσπονδιακής τράπεζας, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
"Δεν έχουμε πρόβλημα με τους τελωνειακούς δασμούς (ξαναβάζουμε στον σωστό δρόμο τους κακούς παίκτες και εκείνους που εφαρμόζουν άδικες πρακτικές), όμως η Fed αποτελεί πρόβλημα. Δεν έχουν ιδέα τι κάνουν", έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.
Πολλές ομοσπονδίες επαγγελματιών προειδοποίησαν τον πρόεδρο τις τελευταίες ημέρες για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι επιπρόσθετοι δασμοί στα κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα. Οι δασμοί αυτοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.
Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ, με άλλη ανάρτησή του, κάλεσε την General Motors Co να μεταφέρει τη δραστηριότητά της πίσω στις ΗΠΑ. "Η General Motors, που κάποτε ήταν ο γίγαντας του Ντιτρόιτ, σήμερα είναι ένας από τους μικρότερους κατασκευαστές εκεί. Μετέφεραν μεγάλα εργοστάσια στην Κίνα, πριν αναλάβω εγώ την προεδρία. Και αυτό έγινε παρά τη σωτήρια βοήθεια που τους δόθηκε από τις ΗΠΑ. Μήπως τώρα θα έπρεπε να αρχίσουν να επιστρέφουν και πάλι στην Αμερική;", έγραψε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πιθανότατα σχολίασε με αυτόν τον τρόπο ένα ρεπορτάζ του Bloomberg που ανέφερε ότι η GM, με ανθρώπινο δυναμικό 46.000 εργαζομένων στις ΗΠΑ, έχει γίνει η μικρότερη από τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, πίσω και από τη Fiat Chrysler. Τα τελευταία 40 χρόνια, η GM έχει μειώσει δραστικά το εργατικό δυναμικό της που το 1979 αριθμούσε σχεδόν 620.000.
Η εταιρεία δεν απάντησε στα σχόλια του προέδρου, ο οποίος της έχει επιτεθεί και στο παρελθόν επειδή κατασκευάζει οχήματα στο Μεξικό και σταμάτησε την παραγωγή της σε εργοστάσια στο Μίσιγκαν, το Οχάιο και το Μέριλαντ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.