- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σύνοδος κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για τη συριακή κρίση
Στην Άγκυρα στις 16 Σεπτεμβρίου
Σύνοδος κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για τη συριακή κρίση στην Άγκυρα στις 16 Σεπτεμβρίου.
Οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας θα συναντηθούν στην Άγκυρα στις 16 Σεπτεμβρίου για μια σύνοδο κορυφής που θα αφιερωθεί στη Συρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.
«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποδεχτεί την τριμερή σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία και το Ιράν στην Άγκυρα», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη Τύπου.
Οι ηγέτες θα συζητήσουν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018 μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης στη Συρία, για τη συγκρότηση μιας συνταγματικής επιτροπής και τον τρόπο συνέχισης της πολιτικής διαδικασίας, διευκρίνισε ο Καλίν.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που η Δαμασκός, με την υποστήριξη της Μόσχας και της Τεχεράνης, ανακατέλαβε τη στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν, στον νότο της επαρχίας Ιντλίμπ.
Τζιχαντιστές και αντάρτες, υποστηριζόμενοι από την 'Αγκυρα, έχουν αποχωρήσει από τη Χαν Σεϊχούν και από γειτονικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα ενώπιον της προέλασης των κυβερνητικών δυνάμεων.
Σχεδόν 900 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη, τον Απρίλιο, της στρατιωτικής επιχείρησης των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-'Ασαντ κατά της επαρχίας αυτής και κατά περιοχών των γειτονικών επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας που είναι επίσης υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία), αναφέρει μη κυβερνητική οργάνωση.
Και περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται σε αυτή την περιοχή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Η περιοχή της Ιντλίμπ θεωρείται ότι προστατεύεται από μια συμφωνία για «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» που υπογράφηκε το 2018 από την Άγκυρα και τη Μόσχα. Ωστόσο η συμφωνία αυτή εφαρμόστηκε μερικώς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.