Κοσμος

Clara Harris: Καλή σύζυγος, μητέρα, γιατρός και συζυγοκτόνος

Αληθινά εγκλήματα και τραγικές ιστορίες που συγκλόνισαν τον κόσμο

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-1753785.jpg
© George Wong/Getty Images/Ideal Image

Clarra Harris: Η γυναίκα υπεράνω υποψίας που δολοφόνησε τον σύζυγό της

Η Clara Harris και ο σύζυγός της David παντρεύτηκαν στις 14 Φεβρουαρίου, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, του 1992. Είχαν σπουδάσει και οι δυο Οδοντιατρική στο Τέξας, όπου είχαν υπάρξει συμφοιτητές. Η Clara είχε γεννηθεί στην Κολομβία, αλλά ήταν πολίτης των ΗΠΑ. Ο David είχε πίσω του έναν πρώτο γάμο και μια έφηβη κόρη που περνούσε μαζί του τα καλοκαίρια. Εργάζονταν μαζί σ’ ένα από τα οκτώ ιδιωτικά τους ιατρείο Ορθοδοντικής σε  προάστιο του Houston και είχαν αποκτήσει μια επιβλητική έπαυλη. Παιδιά δυσκολεύτηκαν να κάνουν, αλλά όταν επιτέλους η Clara έμεινε έγκυος στα δίδυμα του ζευγαριού, ήταν πανευτυχής. Ένιωθε ότι είχε πια ασφάλεια στη ζωή της -στη δουλειά και στον γάμο της, δίπλα σ' έναν άντρα που έλεγε ότι δε θα την αφήσει ποτέ. Το τραύμα από την απώλεια του πατέρα της στην παιδική της ηλικία θα γιατρευόταν. Μετά τη γέννηση των δίδυμων αγοριών συνέχισε να εργάζεται, ενώ μια νταντά φρόντιζε τα παιδιά.

Όταν όμως έκλειναν τα δέκα χρόνια γάμου, ενώ η Clara αφιέρωνε όσο χρόνο μπορούσε στα τρίχρονα αγόρια της και στην κλινική, είχε αρχίσει να νιώθει ότι ο David νοιαζόταν περισσότερο για την εμφάνισή του και  σιγά σιγά απομακρυνόταν από κοντά της. Περνούσε κρίση μέσης ηλικίας; Το συζήτησε ανοιχτά μαζί του κι εκείνος ομολόγησε ότι την απατούσε με τη ρεσεψιονίστ της κλινικής τους, τη Gail. Η 44χρονη Clara έγινε ράκος. Απαίτησε να μάθει κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την 38χρονη Gail και σημείωνε σε ένα χαρτί τα σημεία που πλεονεκτούσε η αντίζηλός της. Αποφασισμένη να μην παραιτηθεί από τον γάμο της, απέλυσε τη Gail από την κλινική και άρχισε να φροντίζει την εμφάνισή της, να αθλείται, να πηγαίνει σε σολάριουμ, να προγραμματίζει πλαστικές εγχειρίσεις -λιποαναρρόφηση και αυξητική στήθους. Παραιτήθηκε και από την κλινική, ώστε να αφιερώνει πιο πολύ χρόνο στο να ικανοποιεί τις ερωτικές επιθυμίες του David, όπως έκανε η Gail. Η αντίδραση της Clara στην απιστία του άντρα της ήταν κατανοητή και ο David υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει την εξωσυζυγική σχέση του. Ήθελε όμως να συναντηθεί με τη Gail για να της εξηγήσει.

Στις 24 Ιουλίου του 2002 ο ντετέκτιβ του γραφείου ερευνών “Blue Moon” που η Clara είχε βάλει να παρακολουθεί τον άντρα της, την ενημέρωσε ότι εκείνος βρισκόταν στο “Hilton Houston” με την ερωμένη του. Είχαν δειπνήσει στο εστιατόριο, είχαν βγει έξω, αλλά αφού μιλούσαν αρκετή ώρα, έκαναν μεταβολή, ξαναμπήκαν και ανέβηκαν σε ένα δωμάτιο. Η Clara, θόλωσε, κυριεύτηκε από ανεξέλεγκτη ζήλια. Ήταν το ξενοδοχείο όπου η Clara και ο David είχαν κάνει τη γαμήλια δεξίωσή τους. Δε μπορούσε να περιμένει άπραγη, ενώ φανταζόταν τον άντρα της στην αγκαλιά της Gail. Όταν μπήκε στη Μερσεντές αποφασισμένη να πάει στο Hilton και να τον ξεμπροστιάσει, η 16χρονη Lindsey, η κόρη του David, δε μπόρεσε να την εμποδίσει. Μπήκε απλώς κι εκείνη μαζί της στο αυτοκίνητο. Έφτασαν στο ξενοδοχείο, όπου η Clara είδε παρκαρισμένο το αμάξι της Gail. Το όνομα του David Harris δεν υπήρχε στη λίστα πελατών -προφανώς είχε κλείσει το δωμάτιο με ψεύτικο όνομα. Τρέμοντας, κάλεσε το κινητό του κι όταν απάντησε ο ίδιος του είπε ότι τάχα είχαν αρρωστήσει τα δίδυμα. Ο David είπε ότι δειπνούσε κάπου μακριά, αλλά θα γυρνούσε σύντομα στο σπίτι.

Όταν ο David και Gail βγήκαν από το ασανσέρ, περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, η Clara και η Lindsey στέκονταν στο λόμπι. Μάρτυρες είπαν ότι είδαν την Clara να ορμάει στην Gail ουρλιάζοντας «βρόμα, αυτός είναι ο δόκτωρ Harris, ο άντρας μου». Στη συνέχεια τη χαστούκισε, τράβηξε το πουκάμισό της και το έσκισε. Η Lindsey χτύπησε τον πατέρα της με την τσάντα φωνάζοντας: «Σε μισώ»! Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου προσπάθησαν να επέμβουν, αλλά η Clara συνέχιζε να τραβάει τη Gail. Τελικά ο David απομάκρυνε τη γυναίκα του μαζί με έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου και έβγαλε γρήγορα την Gail από το λόμπι. Τη συνόδευσε στο αυτοκίνητό της, σε ένα από τα πολλά πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

Η αντιπαράθεση φαινόταν ότι είχε τελειώσει. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου συνόδευσαν την Clara και την Lindsey ως τη Μερσεντές, σε άλλο χώρο στάθμευσης, και τους ζήτησαν να φύγουν. Η Κλάρα έβαλε μπρος και άρχισε να πατάει το γκάζι, κατευθυνόμενη προς τον χώρο στάθμευσης όπου ο David στεκόταν με την Gail. Η Μερσεντές επιτάχυνε και έπειτα χτύπησε τον Ντέιβιντ πριν εκείνος προλάβει να κάνει στην άκρη, πετώντας τον στον αέρα. Η Lindsey ούρλιαζε και προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα για να κατεβεί. Όμως, η Κλάρα έκανε στροφή και πέρασε με το αυτοκίνητα πάνω από το τσακισμένο σώμα του άντρα της. Η Μερσεντές αναπήδησε δύο φορές, καθώς οι μπροστινές ρόδες και στη συνέχεια οι πίσω πέρασαν από πάνω του. Έκανε πάλι στροφή με το αυτοκίνητο, επιτάχυνε και πέρασε ξανά πάνω από το σώμα του άντρα της. Κι άλλη στροφή και πέρασε από πάνω του τρίτη φορά, προτού σταματήσει.

Σύμφωνα με μάρτυρες, η Lindsey βγήκε στη συνέχεια από το αυτοκίνητο, έτρεξε στη μεριά του οδηγού κι έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στην Clara. Μετά κατέρρευσε ημιλιπόθυμη. Όταν η Κλάρα βγήκε από το αυτοκίνητο, ήταν σαν να μην είχε συνειδητοποιήσει τι έκανε. Περπάτησε προς τον αναίσθητο άντρα της, πήρε το κεφάλι του στην αγκαλιά της και τον ικέτευε να αναπνεύσει. «Συγνώμη» του έλεγε ξανά και ξανά. «Συγνώμη, David, σ’ αγαπώ». Ο David όμως ήταν νεκρός. Το τόσο ταιριαστό με τις λατινοαμερικάνικες καταβολές της δράμα είχε τη χειρότερη κατάληξη.

Το συνεργείο παρακολούθησης από το γραφείο ερευνών “Blue Moon” που βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου τη νύχτα του θανάτου του David Harris κατέγραψε όλο το συμβάν σε βιντεοκασέτα, την οποία παρέδωσε στην αστυνομία. Για βδομάδες, ο κόσμος δε σταματούσε να μιλάει γι’ αυτή τη σκηνή: Μια εκδικητική σύζυγος των προαστίων που σκίζει τα ρούχα της ερωμένης του συζύγου της, έπειτα τον χτυπάει με το αυτοκίνητο, περνάει πάνω από το σώμα του και μετά τον παίρνει στην αγκαλιά της και προσπαθεί να τον αναστήσει. Ήταν τόσο τρομακτική και εξωφρενικά δραματική, βγαλμένη από φιλμ νουάρ. Οι ακροατές στις τοπικές ραδιοφωνικές εκπομπές έλεγαν ότι η Clara δεν έπρεπε να τιμωρηθεί αυστηρά για αυτό που είχε κάνει. Πολλοί έλεγαν ότι ο David είχε υπογράψει την καταδίκη του τη στιγμή που έφυγε από το Hilton με την Gail και όχι με τη γυναίκα και την κόρη του. Μια ακροάτρια είπε ότι η Clara απλώς έκανε πράξη τη φαντασίωση κάθε γυναίκας που μαθαίνει ότι ο σύζυγός της έχει εξωσυζυγική σχέση.

Clara Harris Released From Prison After Serving 15 Years for Killing Husband

Η Clara Harris συνελήφθη επιτόπου, ψελλίζοντας στις κάμερες «ήταν ατύχημα». Στις 14 Φεβρουαρίου 2003 καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής και της επιβλήθηκε ποινή 20ετούς κάθειρξης. Την επιμέλεια των αγοριών της, τα οποία την επισκέπτονταν μια φορά τον μήνα, ανέλαβαν οικογενειακοί φίλοι. Η ιστορία έγινε υλικό πολλών βιβλίων και μιας τηλεταινίας. Η Clara Harris αποφυλακίστηκε στις 11 Μάϊου 2018 με περιοριστικούς όρους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ