- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Πάνω από 50 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ και στο Χαλέπι
Σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας σε περιοχές ελεγχόμενες από αντάρτες και τζιχαντιστές.
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας σε περιοχές ελεγχόμενες από αντάρτες και τζιχαντιστές γύρω από την Ιντλίμπ και σε πλήγματα των αντικαθεστωτικών με πυροβόλα στο Χαλέπι σε αντίποινα, ανέφερε μια ΜΚΟ.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αντάρτες έβαλλαν με πυροβόλα εναντίον περιοχών υπό κυβερνητικό έλεγχο στα προάστια του Χαλεπιού, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά άμαχους και τραυματίζοντας άλλους 20, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Νωρίτερα χθες, τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν «ρωσικά» αεροσκάφη βομβάρδισαν αγορά στην πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ, τον Ράμι Άμπντουλ Ραχμάν, ο οποίος έκανε λόγο για «τη χειρότερη σφαγή από τον Απρίλιο», όταν κλιμακώθηκαν οι επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας και της Ρωσίας στην Ιντλίμπ, ύστατο μεγάλο οχυρό των ανταρτών και των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 105 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο πλήγμα εναντίον της αγοράς και συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά θύματα θαμμένα κάτω από συντρίμμια.
Η Ρωσία διέψευσε ότι αεροσκάφη της έπληξαν την αγορά. Η ρωσική ΠΑ «δεν διεξήγαγε καμία τέτοια αποστολή σε αυτό το τμήμα της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε ανακοίνωσή του.
Συριακά αεροσκάφη έπληξαν εξάλλου την πόλη Σαρακέμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άμαχοι, πάντα κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στις επιχειρήσεις που διεξάγουν από τα τέλη Απριλίου οι συριακές και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ιντλίμπ και τα περίχωρά της έχουν σκοτωθεί 2.648 άνθρωποι, ανάμεσά τους 756 άμαχοι, ενώ έχουν εκτοπιστεί άλλοι 300.000 και πλέον, κατά τη ΜΚΟ, που εδρεύει στο Λονδίνο και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα brands που ξεχωρίζουν, τολμούν, αλλάζουν προϊόν, πολιτική, πλατφόρμα ή συμπεριφορά
Αβεβαιότητα και γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν χιλιάδες εκατομμυριούχους σε αναζήτηση νέων χωρών διαμονής
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί η με το ζόρι συνύπαρξη, τα συστημικά μετριοπαθή κόμματα αντί για λύσεις προσφέρουν κηρύγματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η 47χρονη κόρη του βασιλιά νοσηλευόταν από το 2022 μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο
Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ, τον ναυτικό αποκλεισμό και το εμπλουτισμένο ουράνιο
Έρχονται ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή άμυνα
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Χωρίς τέλος οι επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές
Στην Ευρώπη μπορεί να πέσουν οι υπογραφές
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.