- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κρεμλίνο για S-400: Όλα σε ράγες με την Άγκυρα
Η παράδοση στην Τουρκία βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης
Η συμφωνία για την παράδοση των S-400 στην Τουρκία βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης, δηλώνει το Κρεμλίνο.
Η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία προχωράει με βάση τη συμφωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Η υλοποίηση της συμφωνίας βρίσκεται στη φάση που πρέπει να βρίσκεται. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε σε ποια φάση βρίσκεται η πρώτη παράδοση των S-400 στην Τουρκία.
Παράλληλα επεσήμανε ότι στις 6 Ιουλίου οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν συζήτησαν και το θέμα αυτό. «Η παράδοση συζητήθηκε αναμφίβολα. Η συμφωνία αυτή βρίσκεται στην φάση της υλοποίησης» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο ίδιος ο Ερντογάν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Άγκυρα είχε δηλώσει ότι η προετοιμασία για την αποστολή των ρωσικών S-400 στην Τουρκία συνεχίζεται και αυτή την στιγμή γίνεται η φόρτωση τους. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ασχολείται με τον σχεδιασμό και την επιλογή της τοποθεσίας που θα εγκατασταθούν οι S-400.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αντιταχθεί στην αγορά των S-400 από την Τουρκία, καθιστώντας σαφές ότι αν η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά αυτή, δεν θα μπορέσει να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-35. Παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η συμπαραγωγή των F-35 και της επιβολής κυρώσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.