Η Σρι Λάνκα προσέλαβε δύο νέους δήμιους
Μπορεί στον δυτικό κόσμο να ακούγεται περίεργο αλλά εκεί έχουν... δουλειά
Δύο δήμιοι προσελήφθησαν από την υπηρεσία φυλακών στη Σρι Λάνκα, καθώς λήγει το μορατόριουμ στην εφαρμογή της θανατικής ποινής, μετά από 40 χρόνια.
Η Σρι Λάνκα προσέλαβε δύο δήμιους, καθώς ετοιμάζει τις εκτελέσεις τεσσάρων ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η σωφρονιστική υπηρεσία.
Η Υπηρεσία Φυλακών ξεκίνησε τη διαδικασία πρόσληψης δημίων τον περασμένο Μάρτιο. Ο τελευταίος δήμιος είχε παραιτηθεί το 2014, πριν καν αναλάβει καθήκοντα, επικαλούμενος το άγχος που τον κατέκλυσε μόλις αντίκρισε την αγχόνη. Ένας άλλος, που προσελήφθη πέρσι, δεν εμφανίστηκε ποτέ για να πιάσει δουλειά.
Ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τερματίζει το μορατόριουμ στην εφαρμογή της θανατικής ποινής, που ίσχυε από το 1976. Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι το έκανε ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής του, εφόσον θέσει ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα φέτος.
"Η διαδικασία προσλήψεων ολοκληρώθηκε και έχουν επιλεγεί δύο (δήμιοι). Θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούν, κάτι που θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες", είπε ο εκπρόσωπος των φυλακών Τουσάρα Ουπουλντένιγια.
Οι δύο επιτυχόντες ήταν μεταξύ των περίπου 100 υποψηφίων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος: οι επίδοξοι δήμιοι έπρεπε να είναι άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 45 ετών, με "άψογο ηθικό χαρακτήρα" και "πνευματική υγεία".
Δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνηση προς το παρόν για τους τέσσερις κατάδικους που πρόκειται να εκτελεστούν. Νωρίτερα σήμερα ένας δημοσιογράφος προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να σταματήσει τις εκτελέσεις, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το δικαστήριο θα συνεδριάσει στις 2 Ιουλίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.