- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Τραμπ έκανε λάθος το όνομα του αγιατολάχ Χαμενεΐ
Eιρωνικά σχόλια για τον Αμερικανό πρόεδρο στο Twitter
Το πρόβλημα: ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν είναι ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που ανέλαβε μετά τον θάνατο του Χομεϊνί, το 1989.
Με ειρωνικά σχόλια και χλευασμό αντιμετώπισαν πολλοί Ιρανοί χρήστες του διαδικτύου τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, προφανώς από λάθος, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στον αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί... ο οποίος πέθανε πριν από 30 χρόνια, το 1989.
«Τα κεφάλαια του αγιατολάχ Χομεϊνί και του γραφείου του δεν θα γλιτώσουν από τις κυρώσεις» είπε ο Τραμπ, διαβάζοντας το κείμενο για το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε, με το οποίο θα εμποδιστούν «ο ανώτατος πενευματικός ηγέτης (του Ιράν), το επιτελείο του και όσοι σχετίζονται στενά μαζί του» να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους.
Το πρόβλημα: ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν είναι ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που ανέλαβε μετά τον θάνατο του Χομεϊνί, το 1989.
«Ο Τραμπ δεν ξέρει ότι ο αγιατολάχ Χομεϊνί είναι νεκρός και ότι ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κυβερνά το Ιράν», σημείωσε η Σάρα Μασουμί, διπλωματική ρεπόρτερ της εφημερίδας Etemad.
Στο Twitter, οι χρήστες έκαναν... πάρτι.
«Κάποια μέρα ο Χαμενεΐ είχε πει "Ρόναλντ" αντί για "Ντόναλντ". Ο Τραμπ πήρε την εκδίκησή του», έγραψε ο @danialshaigan, θυμίζοντας μια γλωσσική παραδρομή του ανώτατου ηγέτη, σε μια ομιλία του όπου αναφερόταν στον Ντόναλντ Τραμπ.
«Αυτός ο νάρκισσος (σ.σ. ο Τραμπ) περιμένει να του τηλεφωνήσει (ο νεκρός);», διερωτήθηκε ο @saeedIran, παραπέμποντας στη δήλωση που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος στις 9 Μαΐου: «Θα ήθελα να μου τηλεφωνήσουν... είμαστε έτοιμοι για διάλογο».
Ο @BahramAsadzadeh, από την άλλη, ανακάλυψε μια «συνωμοσία» στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον του Τραμπ: «Τον κάνουν να μοιάζει με ηλίθιο», γράφει, αναφερόμενος στο κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος. «Το βλέπετε καθαρά: αυτός διαβάζει μεγαλόφωνα» και την ίδια στιγμή οι άλλοι «συγκεντρώνουν αποδείξεις για να πουν ότι είναι φρενοβλαβής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Ο Τραμπ αναμένεται να κλιμακώσει τις πιέσεις του προκειμένου οι ΗΠΑ να αποκτήσουν τη Γροιλανδία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.