- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ριάντ: Να δοθεί απάντηση στις απειλές διατάραξης της αγοράς πετρελαίου
Μετά τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στη Θάλασσα του Ομάν
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε σήμερα να δοθεί μια «αποφασιστική» απάντηση στην απειλή διατάραξης του εφοδιασμού των αγορών με πετρέλαιο.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλιχ ζήτησε σήμερα να δοθεί μια «αποφασιστική» απάντηση στην απειλή διατάραξης του εφοδιασμού των αγορών με πετρέλαιο, μετά τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στην περιοχή του Κόλπου.
«Θα πρέπει να υπάρξει μια γρήγορη και αποφασιστική απάντηση στις απειλές (...) που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες» ανέφερε, σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Twitter, κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Ενέργειας της G20 στην Ιαπωνία.
Την Πέμπτη, δύο τάνκερ δέχτηκαν επίθεση ενώ έπλεαν στη Θάλασσα του Ομάν, κοντά στα Στενά του Χορμούζ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ευθέως το Ιράν, το μαύρο πρόβατο της Δύσης στη Μέση Ανατολή, το οποίο με τη σειρά του διαψεύδει κάθε εμπλοκή του.
Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, είναι στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον και ο μεγάλος αντίπαλος του Ιράν στην περιοχή.
Ο Σαουδάραβας υπουργός είπε ότι τις τελευταίες ημέρες η χώρα του παρακολουθεί «με μεγάλη ανησυχία» τις εξελίξεις στην περιοχή του Χορμούζ, απ' όπου διέρχεται περίπου το 30% του πετρελαίου που εξάγεται δια της θαλάσσιας οδού. Το Ιράν έχει απειλήσει αρκετές φορές ότι θα μπλοκάρει αυτή τη θαλάσσια δίοδο αν δεχτεί επίθεση από τις ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.