Πόρισμα Τραμπ για επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια: «Το Ιράν το έκανε»
Σίγουρος ο Αμερικανός πρόεδρος ότι η Τεχεράνη στόχευσε με μαγνητικές νάρκες τα πλοία στη Θάλασσα του Ομάν
Το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στη Θάλασσα του Ομάν, ξεκαθάρισε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Παρασκευή ότι οι επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στη Θάλασσα του Ομάν φέρουν «την υπογραφή» του Ιράν. Επικαλούμενος ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο FOX News: «Το Ιράν το έκανε αυτό. Βλέπουμε το πλοίο, με μία νάρκη, που δεν εξερράγη και αυτό έχει την υπογραφή του Ιράν. Ουσιαστικά γράφει Ιράν παντού. Εικάζω ότι δεν ήθελαν να αφήσουν πίσω αποδείξεις».
Ο Τραμπ απέρριψε το ενδεχόμενο ενός μακροχρόνιου κλεισίματος των Στενών του Χορμούζ από την Τεχεράνη, επισημαίνοντας: «Οι Ιρανοί δεν θα κλείσουν (τα Στενά). Δεν θα τα κλείσουν, δεν θα τα κλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και το γνωρίζουν αυτό. Αυτό τους έχει ειπωθεί με τον πλέον σθεναρό τρόπο».
Ερωτηθείς πώς σχεδιάζει να απευθυνθεί προς το Ιράν και να σταματήσει τέτοιου είδους επεισόδια, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός απάντησε: «Θα δούμε».
Είχε προηγηθεί μια ημέρα νωρίτερα η τοποθέτηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ο οποίος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι απρόκλητες επιθέσεις είναι μέρος μιας εκστρατείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας για κλιμάκωση των εντάσεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.