Κοσμος

Κινδυνεύει με φυλάκιση 20 ετών η καπετάνισσα που σώζει πρόσφυγες

Οι Ιταλοί δικάζουν τη Γερμανίδα Πία Κλεμπ για συνέργεια σε παράνομη διακίνηση μεταναστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πία Κλεμπ
Πία Κλεμπ

Η Πία Κλεμπ έχει σώσει εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο, αλλά η Ιταλία του Σαλβίνι την κατηγορεί για παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Γερμανίδα καπετάνισσα κινδυνεύει με φυλάκιση 20 ετών για τον ρόλο που διαδραματίζει στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο. Η Πία Κλεμπ φέρεται να συνεργαζόταν με λαθρέμπορους για την παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία.

Η γερμανίδα καπετάνισσα δικάζεται στην Ιταλία για συνέργεια σε παράνομη διακίνηση μεταναστών μετά την κατάσχεση του σκάφους της το 2017. Οι υποστηρικτές της 35χρονης από τη Βόνη κάνουν λόγο για μια ανθρωπίστρια που είναι προσωπικά υπεύθυνη για τη διάσωση εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο.   

 Οι ιταλικές αρχές κατηγορούν την Κλεμπ ότι μαζί με διακινητές όριζαν «ραντεβού» συνάντησης με μετανάστες και ενορχήστρωναν επιχειρήσεις διάσωσης.

14667354-7130339-image-a-18_1560291130692.jpg


Φωτογραφίες «μυστικών» πρακτόρων των ιταλικών αρχών έχουν καταγράψει διακινητές να «συνοδεύουν» σκάφη γεμάτα μετανάστες και αιτούντες άσυλο πριν επιβιβαστούν σε διασωστικά πλοία. Η Κλεμπ δηλώνει ότι οι όποιες ενοχοποιητικές φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στη Μάλτα και όχι στη Λιβύη που η ίδια δραστηριοποιείται.

19641577.jpg
Μετανάστες στη Μεσόγειο / © . EPA/ORIETTA SCARDINO

Η Ιταλία, υπό την επιρροή του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, έχει επίσης απαγορεύσει στην Κλεμπ να πλέει γύρω από τις ιταλικές ακτές.

paul-lovis-wagner_capitain-pia-klemp-7-806x392.jpg
Πία Κλεμπ/© Facebook


Η Γερμανίδα μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα Basler Zeitung δήλωσε ότι είναι φρικτό το γεγονός ότι είτε κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή  είτε να καταβάλει ένα υπέρογκο πρόστιμο. Δηλώνει αποφασισμένη να δώσει τη  μάχη της στο δικαστήριο κι αν χρειαστεί θα προσφύγει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, 80.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει το αίτημα για να καταπέσει το σε βάρος της κατηγορητήριο.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ