- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντι Μάιο κατά Βρυξελλών
«Εδώ και χρόνια, δίνουμε χωρίς να παίρνουμε ή παίρνουμε λιγότερα απ' όσα μας αναλογούν» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο καταγγέλλει τη διαδικασία των Βρυξελλών κατά της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), κατήγγειλε σήμερα ως «υπερβολικό εύκολο» το άνοιγμα από τις Βρυξέλλες μιας διαδικασίας για υπερβολικό έλλειμμα εναντίον της κυβέρνησης στη Ρώμη.
«Εδώ και χρόνια δίνουμε χωρίς να παίρνουμε ή παίρνουμε λιγότερα απ' όσα μας αναλογούν, επί χρόνια που μας αγνοούν εντελώς στο ζήτημα των μεταναστών, για παράδειγμα. Όλο το βάρος πέφτει σ' εμάς και, σαν αυτό να μην είναι αρκετό, μας κάνουν και κήρυγμα. Δεν πάει έτσι, είναι υπερβολικά εύκολο», έγραψε στο Facebook.
«Θα πάμε στην Ευρώπη και θα συζητήσουμε υπεύθυνα για να οικοδομήσουμε και όχι για να καταστρέψουμε. Όμως είναι οδυνηρό να βλέπουμε πως κάθε μέρα βρίσκουν άλλον έναν λόγο για να μιλούν άσχημα για την Ιταλία και γι' αυτή την κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Οι Βρυξέλλες άνοιξαν σήμερα τον δρόμο για οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ιταλίας λόγω του κολοσσιαίου χρέους της, ξαναρχίζοντας τη σύγκρουση με τον συνασπισμό λαϊκιστών-ακροδεξιών που βρίσκεται στην εξουσία. Σε μια απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά την έναρξη «διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος» σε βάρος της Ρώμης.
Για τον Λουίτζι Ντι Μάιο, όλο το λάθος γι' αυτή την ενδεχόμενη διαδικασία βαραίνει την προηγούμενη κυβέρνηση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).
«Τώρα μιλάνε πολύ γι' αυτή την πιθανή διαδικασία παράβασης και ξέρετε τι αφορά; Αφορά το χρέος που παρήχθη από το PD το 2017 και το 2018», διαβεβαίωσε.
Η Κομισιόν δεν ανέφερε παρά το χρέος που συσσωρεύθηκε πέρυσι και η κυβέρνηση που σχηματίσθηκε από το M5S και την ακροδεξιά Λέγκα ανέλαβε την εξουσία την 1η Ιουνίου 2018.
«Είναι αδιανόητο μια χώρα με 6 εκατομμύρια ανέργους και χιλιάδες επιχειρήσεις που παράγουν λιγότερο απ' ό,τι μπορούν να σταυρώνονται επειδή θέλει να επενδύσει στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τη μείωση των φόρων», επέμεινε ο Ντι Μάιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.