- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νέα απειλή Τραμπ κατά του Μεξικού για το μεταναστευτικό
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αμερικανικές εταιρείες να «γυρίσουν πίσω στις ΗΠΑ»
Οι εταιρείες των ΗΠΑ ίσως φύγουν από το Μεξικό αν δεν μειωθεί η μετανάστευση, προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι αμερικανικές εταιρείες ενδέχεται να εγκαταλείψουν το Μεξικό, εάν η μεξικανική κυβέρνηση δεν αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών που φθάνουν στα σύνορα των δύο κρατών. «Το Μεξικό στέλνει μια μεγάλη αντιπροσωπεία για να συζητήσει για τα σύνορα. Το πρόβλημα είναι ότι “μιλάνε” επί 25 χρόνια. Θέλουμε δράση, όχι κουβέντες. Θα μπορούσαν να λύσουν την κρίση στα σύνορα μέσα σε μια μέρα εάν το ήθελαν. Αλλιώς, οι εταιρείες μας και οι δουλειές θα γυρίσουν πίσω στις ΗΠΑ» διεμήνυσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Την Πέμπτη, ο Τραμπ ανήγγειλε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλλει δασμούς 5% που θα αυξάνονται προοδευτικά κάθε μήνα ώσπου να φθάσουν το 25% τον Οκτώβριο σε όλα τα αγαθά που εισάγονται στις ΗΠΑ από το Μεξικό, αρχής γενομένης τη 10η Ιουνίου, εάν η μεξικανική κυβέρνηση δεν μειώσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων.
Ο αριθμός των αφίξεων υπηκόων χωρών της Κεντρικής Αμερικής στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ αυξάνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, παρά τη σκληρή γραμμή του Τραμπ στο ζήτημα της μετανάστευσης και παρά τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησή του.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αποκαλεί τη μεγάλη αύξηση των αφίξεων «κρίση» και κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον περασμένο Φεβρουάριο, προκειμένου να βρει κεφάλαια για να ανεγερθεί το τείχος που θέλει στα σύνορα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.