Ομολόγησε ο Μαροκινός τζιχαντιστής: Αποκεφάλισα τη Σκανδιναβή
Και λέει ότι μετάνιωσε που σκότωσε τη μία από τις δύο νεαρές τουρίστριες
Ισλαμιστής ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου στο Μαρόκο τον αποκεφαλισμό Σκανδιναβής τουρίστριας.
Ο φερόμενος ως ηγέτης πυρήνα τζιχαντιστών στο Μαρόκο ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ήταν αυτός που αποκεφάλισε μία από τις σκανδιναβές τουρίστριες στην οροσειρά του Άτλαντα.
Η Λουΐζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η Μάρεν Ουέλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν αποκεφαλισμένες σε απομονωμένη περιοχή τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Αμπντεσαμάντ Ετζούντ, 25χρονος πλανόδιος
πωλητής, δήλωσε στο δικαστήριο «αποκεφάλισα μία από αυτές...το μετανιώνω».
Ο 25χρονος δικάζεται μαζί με 23 άλους φερόμενους τζιχαντιστές δικάζονται στο Σαλέ, κοντά στο Ραμπάτ.
Τρεις εξ αυτών, ο Ετζούντ, ο Γιούνες Ουαζιγιάντ, 27 ετών, και ο Ρατσίντ Αφάτι, 33 ετών, κατηγορούνται πως δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και διέπραξαν τις δολοφονίες. Εάν κριθούν ένοχοι, μπορεί να τους επιβληθεί θανατική ποινή.
Η ταυτότητα του θύματος του Ετζούντ δεν έγινε γνωστή. Οι τρεις τους είναι οι μόνοι που κατηγορούνται ευθέως για τις δολοφονίες. Και οι 24 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία.
Τα πτώματα βρέθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου σε απομονωμένη περιοχή κοντά στο όρος Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή του Μαρόκου, και δημοφιλή προορισμό για πεζοπόρους. Οι δύο γυναίκες, που ήταν συγκάτοικοι στο Πανεπιστήμιο Μπο της Νορβηγίας, ήταν σε χριστουγεννιάτικο ταξίδι για κάμπινγκ και έκαναν προετοιμασία για να γίνουν ξεναγοί/ οδηγοί.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό της μίας από τους υποστηρικτές του ISIS. Η αστυνομία της Νορβηγίας έχει πει ότι το βίντεο είναι σχεδόν σίγουρα πραγματικό, Στη Δανία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον 14 ατόμων που φέρονται να το διαμοιράστηκαν.
Στο δικαστήριο ο Ετζούντ είπε πως «αγαπούσαμε το Ισλαμικό Κράτος και προσευχόμασταν στον Θεό για αυτό».
Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μαρόκου είπε, σύμφωνα με το AFP, ότι η ομάδα εμπνεύστηκε από το ISIS αλλά δεν είχε επαφές με μαχητές του σε εμπόλεμες ζώνες.
Στο βίντεο, ο ένας από τους ισλαμιστές αναφέρεται στους «εχθρούς του Αλλάχ» και ισχυρίζεται πως οι φόνοι είναι εκδίκηση για τους θανάτους τζιχαντιστών στη Συρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.