- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πρίστινα - Ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για ένωση με την Αλβανία
Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να το απομονώνει
Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένωση του με την Αλβανία.
Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι δήλωσε, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Dukagjinit, ότι το Κόσοβο εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένωση του με την Αλβανία, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να το απομονώνει.
«Αν η ΕΕ συνεχίσει να απομονώνει το Κόσοβο, θα εξετασθεί η δυνατότητα θεσμικών ενεργειών ή δημοψηφίσματος για την ένωση με την Αλβανία. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσω κοινοβουλευτικών αποφάσεων είτε μέσω δημοψηφισμάτων στο Κόσοβο και την Αλβανία, αλλά περιλαμβάνοντας και το Πρέσεβο, την Μεντβέσκα και το Μπουγιάνοβιτς. Αν Η ΕΕ δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει δύο αλβανικά κράτη με δύο σημαίες, ας δεχθούν μόνο τη μία σημαία», δήλωσε ο Θάτσι στο τηλεοπτικό δίκτυο Dukagjinit.
Ο Χασίμ Θάτσι εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η ιδέα «θα αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια» ενώ διευκρίνισε ότι με τη λέξη «απομόνωση» που χρησιμοποίησε υπονοούσε «την παρατεταμένη διαδικασία που αφορά την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης βίζας» στους Κοσοβάρους από την ΕΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.