- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νότιο Σουδάν: 34 νεκροί για μία ζωοκλοπή
Μέλη της φυλής Νούερ από την Πολιτεία Βόρεια Λιτς επιτέθηκαν σε κτηνοτρόφους, μέλη της φυλής Ντίνκα
Τουλάχιστον 34 οι νεκροί σε σύγκρουση μεταξύ φυλών στο Νότιο Σουδάν αφορμή της οποίας ήταν, σύμφωνα με τις αρχές, μια ζωοκλοπή.
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ δύο φυλών στο Νότιο Σουδάν, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος χθες Πέμπτη.
Άλλοι 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μέλη της φυλής Νούερ από την Πολιτεία Βόρεια Λιτς επιτέθηκαν σε κτηνοτρόφους, μέλη της φυλής Ντίνκα, στο χωριό Ατζακουάτς, στη γειτονική Πολιτεία Τουίτς, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της Τουίτς, ο Ατέμ Μαντούτ Γιακ.
Ο Λαμ Τούνγκγουαρ, υπουργός Πληροφοριών στην Πολιτεία Λιτς, επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε η επίθεση, η αιτία της οποίας πιστεύεται ότι ήταν μια ζωοκλοπή.
Οι ζωοκλοπές είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα της ανατολικής Αφρικής. Έχουν αναφερθεί εξάλλου αρκετές περιπτώσεις που οι δράστες απαγάγουν επίσης παιδιά και τα μετατρέπουν σε σκλάβους.
Ωστόσο οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη των φυλών Ντίνκα και Νούερ, των δύο μεγαλύτερων εθνοτικών ομάδων της χώρας, προσλαμβάνουν πάντα πολιτικές διαστάσεις.
Ο πρόεδρος Σάλβα Κιρ, που ανήκει στη φυλή Ντίνκα, συγκρουόταν επί σειρά ετών με τον πρώην αντιπρόεδρο του Ρικ Μάκαρ, μέλος της φυλής Νούερ, αφότου ήλθαν σε ρήξη το 2013.
Η εμφύλια σύρραξη στην οποία βυθίστηκε το Νότιο Σουδάν άφησε πίσω της, κατά εκτιμήσεις, 380.000 νεκρούς και 3,8 εκατομμύρια εκτοπισμένους.
Παράλληλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε χθες Πέμπτη την παράταση του εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν για έναν χρόνο, ως την 31η Μαΐου 2020, παρά τις επιφυλάξεις της Ρωσίας και αφρικανικών χωρών. Η πρόταση υποβλήθηκε στο ΣΑ από τις ΗΠΑ και έλαβε δέκα ψήφους — μία περισσότερη από όσες απαιτούνταν για να εγκριθεί εάν δεν υποβαλλόταν βέτο από κάποιο κράτος-μόνιμο μέλος — ενώ τα υπόλοιπα πέντε-κράτη μέλη απείχαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αντιφάσεις μιας πλατφόρμας που διχάζει
Κατασκοπεία, σύσταση συμμοριών, υπεργολαβία τρομοκρατίας και οι προειδοποιήσεις του Εμμανουέλ Ραζαβί
Σοβαρό κενό ασφαλείας στην αεράμυνα των ΗΠΑ
Κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση
Οι ΗΠΑ έχουν διεξαγάγει πάνω από 7.800 αεροπορικούς βομβαρδισμούς αφότου άρχισε ο πόλεμος
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων
Είναι αποκλεισμός, εμπάργκο ή οικονομικός πόλεμος;
Πληροφορίες διεθνών μέσων μιλούν για στοχοποίηση άνω των πέντε πυραυλακάτων – Χωρίς επίσημη επιβεβαίωση
Η έκθεση καταγράφει επίσης αύξηση των επιθέσεων από Ισραηλινούς εποίκους
Πύρινη σφαίρα φώτισε τον ουρανό πάνω από την Ευρώπη και καταγράφηκε από επιβάτη σε πτήση
Οι όροι της συμφωνίας, κυρίως οι οικονομικοί
Νέος νόμος επιτρέπει άμβλωση έως 12 εβδομάδες, αλλά οι εκλογές απειλούν την άμεση εφαρμογή του
Το δημοτικό συμβούλιο είχε αφαιρέσει από τον πρίγκιπα Άντριου την ίδια διάκριση το 2022
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Με γραπτή δήλωση «εμφανίστηκε» ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Ραγδαία άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα πλήγματα στο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στον κόσμο
Τα Phantom MK-1 δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες μάχης - Νέο κεφάλαιο στρατιωτικής τεχνολογίας
Μαζικές αναστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μετά από επιθέσεις drones στο Ντουμπάι
Τι σημαίνει για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ο θάνατος κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών
Η εξέλιξη προκάλεσε άμεση αντίδραση στις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου Brent να αυξάνονται περίπου κατά 5%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.