- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνοαμερικανός βουλευτής: Να μην παραλάβει F-35 η Τουρκία
«Η Τουρκία ενεργεί ανταγωνιστικά εναντίον φιλικών χωρών»
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να παραλάβει τα F-35, λέει ο ελληνοαμερικανός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης.
Ως ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ αλλά και των συμμάχων της Ουάσινγκτον στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που βάζει τέλος στην παροχή οποιασδήποτε οικονομικής διευκόλυνσης για τη μεταφορά ή την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.
Ο ελληνοαμερικανός βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η υποεπιτροπή Διάθεσης Κονδυλίων για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις διεθνείς δραστηριότητες ενέκρινε την Παρασκευή το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει το απόλυτο πάγωμα όλων των οικονομικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα των F-35 έως ότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώσει την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι η Άγκυρα δεν θα ολοκληρώσει τόσο την αγορά όσο και την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.
Μάλιστα στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σαρμπάνης επισημαίνει ότι η Τουρκία ενεργεί ανταγωνιστικά εναντίον φιλικών χωρών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος την ίδια ώρα που προσεγγίζει όλο και περισσότερο «εχθρικούς παράγοντες» όπως η Ρωσία. Όπως εκτίμησε, η συγκεκριμένη στάση λειτουργεί εις βάρος των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων στην περιοχή.
«Η Τουρκία του Ερντογάν συνεχίζει να διολισθαίνει σε μια καταπιεστική απολυταρχία, προβαίνοντας σε ανταγωνιστικές δραστηριότητες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και προσεγγίζοντας περισσότερο εχθρικούς παράγοντες όπως η Ρωσία - εις βάρος των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων στο εξωτερικό. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να λάβει το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Επικροτώ την υποεπιτροπή Διάθεσης Κονδυλίων του Κοινοβουλίου για τη λήψη αυτού του σημαντικού βήματος για την προστασία της εθνικής μας ασφάλειας, καθώς και για την ασφάλεια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανού βουλευτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.