- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
14 μήνες στη φυλακή ο ληστής του Αρκτικού Κύκλου
Προσπάθησε να ληστέψει τη βορειότερη τράπεζα του κόσμου χωρίς σχέδιο διαφυγής από το νησί
Ο 24χρονος Ρώσος Μαξίμ Ποπόφ επιχείρησε να ληστέψει τη βορειότερη τράπεζα του κόσμου και καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση.
Σε φυλάκιση 14 μηνών καταδικάστηκε ένας Ρώσος ο οποίος προσπάθησε να ληστέψει τη βορειότερη τράπεζα του κόσμου, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ του Αρκτικού Κύκλου, αλλά δεν φρόντισε να βρει σχέδιο... διαφυγής από το νησί.
Ο Μαξίμ Ποπόφ, 29 ετών, κατάφερε τον περασμένο Δεκέμβριο να αρπάξει περίπου 70.000 κορώνες Νορβηγίας δηλαδή 7.150 ευρώ από τη μοναδική τράπεζα του αρχιπελάγους, στην πόλη Λογκγιέραμπιεν της Σπιτσβέργης.
Αυτή ήταν η πρώτη ληστεία τράπεζας που έχει σημειωθεί ποτέ στο παγωμένο νησί της Νορβηγίας, που απέχει 1.000 χιλιόμετρα από τον Βόρειο Πόλο. Ήταν επίσης εξαρχής καταδικασμένη να αποτύχει.
Οι πιθανότητες επιτυχίας του "Μπουτς Κάσιντι της Αρκτικής" ήταν πράγματι ελάχιστες: στη Λογκγιέραμπιεν οι πάντες γνωρίζονται μεταξύ τους ενώ η μοναδική «έξοδος» είναι το αεροδρόμιο της πόλης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός Ρώσος δεν πήγε στα Σβάλμπαρντ για να κάνει ληστεία αλλά για να αυτοκτονήσει: είχε διαβάσει στο Ίντερνετ ότι εκεί θα ήταν πολύ εύκολο να αποκτήσει ένα όπλο γιατί είναι απαραίτητο ώστε να προστατεύονται οι κάτοικοι από τις πολικές αρκούδες, που είναι περισσότερες από εκείνους. Αφού απέτυχε να βάλει τέλος στη ζωή του, ο Ποπόφ προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή των αρχών και να συλληφθεί, για να μην αναγκαστεί να επιστρέψει στην πατρίδα του. Δεν εξήγησε όμως γιατί δεν ήθελε να γυρίσει στη Ρωσία.
Το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ είναι διπλάσιο σε έκταση από το Βέλγιο, αλλά έχει μόνο 3.000 κατοίκους, εκ των οποίων οι 2.000 στο Λογκγίαρμπιεν– και σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.