- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Δέκα μηνών μετανάστης πεθαίνει για το αμερικανικό όνειρο
«Άλλη μια παράλογη τραγωδία» στα νερά του Ρίο Γκράντε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
Βρέφος δέκα μηνών ανασύρθηκε από τα νερά του Ρίο Γκράντε, ενώ άλλοι τρεις μετανάστες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, αγνοούνται.
Το πτώμα ενός βρέφους 10 μηνών ανασύρθηκε την Πέμπτη από τον Ρίο Γκράντε ενώ άλλοι τρεις μετανάστες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, αγνοούνται μετά την ανατροπή του πλεούμενου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί για να περάσουν στην Πολιτεία του Τέξας, στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε η αμερικανική συνοριοφυλακή.
Το φουσκωτό ανατράπηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στην πόλη Ντελ Ρίο του Τέξας και οι εννέα επιβαίνοντες σε αυτό παρασύρθηκαν από τα παγωμένα, ορμητικά νερά, σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα του μικρού αγοριού που ανασύρθηκε νεκρό, κατά την ανακοίνωση της συνοριοφυλακής.
Ο πατέρας κατάφερε να κολυμπήσει και να σωθεί. Ένας συνοριοφύλακας έπεσε στο ποτάμι και διέσωσε τη σύζυγό του και τον 6χρονο γιο τους. Στο βρέφος προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κατόπιν διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Άλλος ένας άνδρας και ο γιος του βρέθηκαν στην όχθη.
Οι αγνοούμενοι πιστεύεται ότι είναι ο επτάχρονος ξάδελφος του βρέφους που υπέκυψε, ένα μικρό κορίτσι και ένας άνδρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το περιστατικό «που χειριζόμαστε τώρα είναι μια παράλογη τραγωδία», ανέφερε ο Ραούλ Ορτίζ, αξιωματικός της συνοριοφυλακής στον τομέα της Ντελ Ρίο.
Το βρέφος ανασύρθηκε αρκετά χιλιόμετρα από το σημείο όπου ανατράπηκε το φουσκωτό από ομάδα έρευνας και διάσωσης της συνοριοφυλακής.
Οι πνιγμοί είναι συχνοί στον Ρίο Γκράντε, που αποτελεί φυσικό σύνορο σε ένα τμήμα της μεθορίου ΗΠΑ-Μεξικού, καθώς πολλοί μετανάστες προσπαθούν να περάσουν από τη μία χώρα στην άλλη με παραφορτωμένα πλεούμενα, συχνά αυτοσχέδια, χωρίς σωσίβια. Οι διασώσεις έχουν αυξηθεί από τον Οκτώβριο στον ποταμό καθώς η μεταναστευτική ροή κλιμακώθηκε.
Μόνο στον τομέα της Ντελ Ρίο, έχουν διασωθεί πάνω από 200 άνθρωποι από τον Οκτώβριο, αριθμός αυξημένος κατά 800% από την αντίστοιχη περίοδο του αμέσως προηγούμενου οικονομικού έτους. Ως χθες Πέμπτη είχαν καταγραφεί πέντε πνιγμοί την ίδια περίοδο. Η άνοιξη είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος για όσους αποπειρώνται να περάσουν τον ποταμό, καθώς φουσκώνει.
Τους τελευταίους επτά μήνες, η συνοριοφυλακή έχει συλλάβει πάνω από 418.000 μετανάστες στο νοτιοδυτικό τμήμα των συνόρων, αριθμό που ξεπερνά το σύνολο του προηγούμενου οικονομικού έτους.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες αυτούς είναι υπήκοοι χωρών της κεντρικής Αμερικής.
Η υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP) κατέγραψε 283 θανάτους στα σύνορα το 2018, που οφείλονταν σε διάφορους παράγοντες, από αφυδάτωση ως πνιγμούς. Ο αριθμός αυτός ήταν χαμηλότερος από το πιο πρόσφατο ρεκόρ, που ήταν οι 492 θάνατοι το 2005, όταν οι συλλήψεις μεταναστών όλο το έτος έφθασαν το 1,2 εκατομμύριο.
Ειδικοί και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών στις ΗΠΑ θεωρούν ότι ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ πιο υψηλός από αυτόν που καταγράφεται επίσημα, καθώς πολλά πτώματα δεν ανασύρονται ποτέ από την έρημο και τον Ρίο Γκράντε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φορέματα, σπιτικό φαγητό, παιδιά και μια ζωή που μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή
300 αντικείμενα της σταρ πωλούνται για τη στήριξη της φιλοζωικής της οργάνωσης
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι συναντήσεις του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ
Είχε καταγγείλει ότι δέχεται απειλές ονοματίζοντας τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τους αντάρτες Χούθι στις φωτιές της Μόσχας, και από τη Γροιλανδία στον Λευκό Οίκο, υπό το σαρκαστικό βλέμμα τής ΑΙ
Ηχηρό χαστούκι στην πολιτική Φρίντριχ Μερτς
Υποχρεωτικά τα ιταλικά για γονείς ξένων μαθητών με χαμηλές επιδόσεις
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάνει λόγο για μια σημαντική δυναμική στη διπλωματία
Ξεπέρασε το 55% η συμμετοχή των πολιτών
Πώς τα αποτελέσματα σε Βερολίνο και Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία αποδεικνύουν πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης δεν είναι πια η ίδια
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην παλιά καλή εποχή»
Τι δείχνουν τα exit polls
«Συγχαρητήρια, κέρδισες, τα παρατάω»
Νέες απειλές από τον Αμερικανό πρόεδρο στο Ιράν
Συναγερμός στη ρωσική πρωτεύουσα
Η δικαστική διαμάχη του κωμικού με τον μουσικό Μπράιαν Έβανς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.