- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοπλοι δολοφόνησαν 13 ανθρώπους μέσα σε μπαρ στην πόλη Μινατιτλάν της Πολιτείας Βερακρούς, στον Κόλπο του Μεξικού.
Ένοπλοι δολοφόνησαν 13 ανθρώπους μέσα σε μπαρ στην πόλη Μινατιτλάν της Πολιτείας Βερακρούς, στον Κόλπο του Μεξικού, διαπράττοντας μια από τις χειρότερες σφαγές στη χώρα αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο μπαρ όπου είχαν πάει να ψάξουν κάποιον, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, ανέφερε εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης της Βερακρούς.
Επτά άνδρες, πέντε γυναίκες κι ένα παιδί σκοτώθηκαν από τα πυρά στο μπαρ, σε μικρή απόσταση από το διυλιστήριο της Μινατιτλάν, ένα από τα έξι της μεξικανικής δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Pemex. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το κίνητρο των φόνων δεν έγινε σαφές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Ο άνθρωπος που αναζητούσαν οι εκτελεστές είναι ιδιοκτήτης μπαρ στην πόλη, κατά τις πληροφορίες των αρχών. Η σφαγή διαπράχθηκε εν μέσω οικογενειακής γιορτής.
Δεν κατέστη σαφές εάν ο άνδρας που έψαχναν οι ένοπλοι ήταν ο ιδιοκτήτης του μπαρ μέσα στο οποίο έγινε το μακελειό, ούτε εάν ήταν παρών.
Ο Ούγο Γκουτιέρες, αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια στη Βερακρούς, ανέφερε μέσω Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπεύθυνων για τις δολοφονίες.
Η Βερακρούς, μεξικανική Πολιτεία με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, σπαράσσεται από τη βία των συμμοριών κι από αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς τα τελευταία χρόνια.
Ο Λόπες Ομπραδόρ ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο, εξαγγέλλοντας ότι θα μειώσει τη βία στο Μεξικό, όπου πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά τα τέλη του 2006 και την κήρυξη του «πολέμου κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη των ένοπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας.
Αφού έφθασε σε επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο το 2018, ο δείκτης των ανθρωποκτονιών παραμένει σε επίπεδα που προκαλούν ίλιγγο: ξεπέρασε ήδη τους αντίστοιχους προηγούμενων ετών τους πρώτους μήνες της θητείας της νέας κυβέρνησης, κατά κυβερνητικά δεδομένα.
Ο μεξικανός πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Βερακρούς σήμερα Κυριακή, κατά το επίσημο πρόγραμμά του, το οποίο πάντως είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν διαπραχθεί το μακελειό της νύχτας της Παρασκευής.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.